Çizim diye aldı, milyonlarca dolarlık Rönesans eseri çıktı

Çizim diye aldı, milyonlarca dolarlık Rönesans eseri çıktı
ABD’nin Massachusetts eyaletindeki Concord şehrinde bir kişi 2016’da, emlak satışında 1 dolara sahte bir kolye ve 30 dolara Meryem Ana ve Çocuğu’nun küçük çizimini satın aldı. Euronews’in haberine göre; Londra’daki British...

ABD’nin Massachusetts eyaletindeki Concord şehrinde bir kişi 2016’da, emlak satışında 1 dolara sahte bir kolye ve 30 dolara Meryem Ana ve Çocuğu’nun küçük çizimini satın aldı. Euronews’in haberine göre; Londra’daki British Museum’da uzmanlar panelinde eserin 1471 yapımı bir Albrecht Dürer çalışması olduğu ifade edildi.

Rönesans sanatının son yıllardaki en olağanüstü keşiflerinden biri olarak tanımlanan çizimin on milyonlarca dolar değerinde olabileceği ifade ediliyor. New York Times’ın haberine göre; çizimin Dürer’in eseri olduğu bir sanat tüccarının çabaları sonucu ortaya çıktı. Boston’dan girişimci olan Clifford Schorer, 2019’da eseri görmesinden sonra çizimi satması için bu kişiye 100 bin Dolar avans ödediğini söyledi.

ESERİ UZMANLARA SORMAK İÇİN 14 ŞEHİR GEZDİ
Schorer, eserin sahte olup olmadığını araştırmak için dünya genelinde 14 şehre giderek uzman görüşüne başvurdu.

“SADECE 24 DÜRER ESERİ KALDI”
Çizimi doğrulayan uzmanlar panelindeki Dürer uzmanı Christof Metzger’e göre, Fugger’ın imza filigranını taşıyan bu kağıda yalnızca Dürer’in atölyesi erişebiliyordu. Özel koleksiyonlarda sadece 24 Dürer eserinin kaldığını söyleyen Metzger, “Bu da yeni keşfedilen çizimi bu kadar özel kılıyor” dedi.