Cizre’de vakalar patladı: Hastaneler doldu

Cizre’de vakalar patladı: Hastaneler doldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinden günlerdir gelen vaka artış haberlerinin ardından İlçe Devlet Hastanesi’nde hastalar için yer kalmadığı ve hastaların İdil ve Silopi’deki hastanelere yönlendirildiği bildirildi. Mezopotamya Ajansı’nın...

Şırnak’ın Cizre ilçesinden günlerdir gelen vaka artış haberlerinin ardından İlçe Devlet Hastanesi’nde hastalar için yer kalmadığı ve hastaların İdil ve Silopi’deki hastanelere yönlendirildiği bildirildi. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, yoğunluğun olduğu İlçe Devlet Hastanesi’nde personel sıkıntısının yaşandığı öğrenildi. İddiaya göre, yeterli personel bulunmamasından kaynaklı sadece bir hemşire tedaviye gelen hastalarla ilgileniyor. Testi pozitif çıkan hastalar ile yakınlarının hastanede aynı koridorda bekletildiği de iddialar arasında. Konuya ilişkin konuşan Cizre Devlet Hastanesi Başhekimliği ise iddiaları yalanlayarak, Sağlık Bakanlığı talimatına göre bilgi veremeyeceğini kaydetti.
PTT KAPANDI
Öte yandan, her gün yüzlerce kişinin uğrak yeri olan Nusaybin Caddesi üzerindeki PTT Şubesi kapatıldı. Söz konusu durumun, postanede 4 memurun test sonucunun pozitif çıkmasının ardından yaşandığı öğrenildi.