ÇOK DAHA KARARLI VE UMUTLUYUZ

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 22, 2022 / 06:46

Altı muhalefet partisinin güçlendirilmiş parlamenter sistem hedefiyle başlayan toplantılarının ilk turunun son görüşmesi Saadet Partisi’nin genel merkezinde gerçekleştirildi. Görüşme sonrası yapılan yazılı açıklamada kararlılık mesajı vardı. Görüşmelerin ikinci turu 2 Ekim’de başlayacak.

İlk turun son toplantısına Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliği yaptı.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada görüşmelerin 2 Ekim’de CHP Genel Merkezi’nde devam edeceği duyuruldu.

Açıklamada liderlerin, ilk toplantının yapıldığı 12 Şubat’tan daha kararlı olduğu vurgulandı, ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarılacağının altı çizildi ve o ismin 13. Cumhurbaşkanı seçileceği ifade edildi.

SİSTEM TÜRKİYE’Yİ FELAKETE SÜRÜKLÜYOR
Ortak açıklamada aslında liderler neden bir araya geldiklerini de tekrarladılar, “Siyasette istişareyi, nezaketi, centilmenliği ve iş birliğini ilke olarak benimsemiş partilerin Genel Başkanları olarak; Ülkemizi hızla felakete sürükleyen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin doğal sonuçlarına, yani; ekonomide iflasa, iç ve dış politikada itibarsızlaşmaya, kamu kurum ve kadrolarındaki çürümeye, yaşanan sosyolojik ve psikolojik çöküntüye dur demek için ilk kez 12 Şubat 2022 tarihinde bir araya gelerek ortaya koyduğumuz kararlılığımızla milletimize umut olduk” ifadesine yer verdiler.

Liderler ilk buluşmadan, yani 12 Şubat’tan bu yana, 6’lı masadaki işbirliğini bozmak için yapılan girişimlere de dikkat çekti, buna rağmen ortak çalışmanın farklı
alanlarda devam ettiğini hatırlattılar.

İŞBİRLİĞİNE DEVAM
“Ortak sorunlarımız karşısında ortak sorumluluklarımızın ağırlığını hepimiz omuzlarımızda hissediyor ve iş birliği kararlılığımızı da bu sorumluluk bilinciyle sürdürüyoruz” ifadesine açıklamada yer veren liderler, “İşbirliği bozulur mu” sorusuna da üstü kapalı yanıt vermiş oldular, bununla da kalmadılar, “birlikte yol yürümeye devam etme kararlılığındayız” ifadesini de kullandılar.

Açıklamadaki en kritik taahhüt Cumhurbaşkanı adayına ilişkindi, liderler, “Milletimiz emin olsun; ortak Cumhurbaşkanı adayımız hem ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı’ hem de sadece bu masa etrafında bir araya gelen siyasi partilere oy verenlerin değil, ‘Herkesin Cumhurbaşkanı’ olacaktır” dediler.

VAADLER ETE KEMİĞE BÜRÜNDÜ
Açıklamada seçim sonrasına ilişkin vaatler de yer aldı. Liderler;

“Bu topraklarda;
Toplumsal kutuplaşma son bulacak; toplumsal barış hakim olacak.
Öfke ve nefret dili kaybedecek; nezaket ve karşılıklı saygı kazanacak.
Demokrasi ve hukukun üstünlüğü tesis edilecek.
Ahlaki yozlaşma ve manevi tahribatın önüne set çekecek etkin politikalar geliştirilecek.
Rüşvet, torpil, iltimas gidecek; adalet, dürüstlük ve liyakat gelecek.
Hak eden hak ettiğini eksiksiz alacak.
İsraf ve hayat pahalılığı son bulacak; üretim esas alınacak.
Geniş halk kitlelerinin yoksullaşmasına yol açan bir avuç rantiyeciye kaynak aktarımına son verilecek” diyerek seçmene bugünden söz verdiler.

LİDERLERE ÖZEL SEPET
Saadet Partisi, Genel Merkez binasında ağırladığı liderlere ata tohumlarından elde edilen ürünlerle hazırlanmış birer sepet hediye etti. Sepette, mısır, domates ve biber çeşitleri yer aldı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top