Çok tehlikeli gerginlik

Çok tehlikeli gerginlik
Ankara’nın Altındağ ilçesinin Battalgazi Mahallesi’nde önceki akşam iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı. Bıçaklı saldırı sonucu yaralanan iki kişiden birisi olan Emirhan Yalçın hastanede hayatını...

Ankara’nın Altındağ ilçesinin Battalgazi Mahallesi’nde önceki akşam iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı. Bıçaklı saldırı sonucu yaralanan iki kişiden birisi olan Emirhan Yalçın hastanede hayatını kaybetti.
Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, “Yaralayanların yabancı uyruklu şahıslar olduğu tespit edilmiş olup; iki şahıs gözaltına alınmıştır” denildi.
BBC Türkçe’nin haberine göre Battalgazi Mahallesi Muhtarı Habip Eroğul, mahalleli iki gencin Suriyeliler tarafından bıçaklandığını söyledi. Habip Eroğul, “3-5 kişilik Suriyeli saldırgan grup dün gece emniyet tarafından alındı. Saldırganların Suriyeli olduğu kesin” diye konuştu.
Eroğul, daha sonra hayatını kaybettiği açıklanan Emirhan Yalçın için, “Durumu, kalbine yakın bir yerden bıçaklandığı için endişe veriyor. Yoğun bakımdaki tedavisi hala sürüyor” demişti.
MAHALLEDE DÜKKANLAR KAPATILDI
Battalgazi Mahallesi’nde iki gencin Suriyeliler tarafından bıçaklandığı haberlerinin yayılmasının ardından mahalleli sokağa döküldü. Suriyelilerin dükkanlarına ve araçlarına saldırdıkları iddia edilen kalabalığa çevik kuvvet güçleri müdahale etti. Muhtar Eroğul, dün mahallede tüm dükkanların kapalı kalmasına karar verildiğini söyledi.
Eroğul, “Geceki protestolar birkaç saat sürdü. Şu anda mahallede asayiş emniyet güçleri tarafından sağlanıyor. Hem Türklerin hem de Suriyelilerin dükkanları tedbir amaçlı kapalı bulunuyor” dedi.
SURİYELİLERİN EV VE İŞYERLERİNE SALDIRI
Gerilimin arttığı mahallede önlemler yetersiz kaldı, akşam saatlerinde kalabalık gruplar Suriyelilere ait olduğu öne sürülen ev ve dükkanlara saldırdı. Polis saldırgan grubu anonslarla ve zaman zaman müdahale ederek dağıtmaya çalıştı.
“Allahu ekber” sloganları eşliğinde yürüyen bini aşkın kişinin olduğu gruplar iki mahallede yaşayan Suriyelileri hedef aldı.

‘Afganistan bayrağı videosu eski’

Antalya Valiliği, Alanya’da bir plaja Afganistan bayrağı çekildiğine dair sosyal medyada gündem olan görüntülerle ilgili bir açıklama yaptı.
“Bugün sosyal medyada çıkan Alanya’da bayrak asma ile ilgili haberlerde çıkan görüntülerdeki ilki 2018 yılına ait olup görüntüdeki şahıs ülkemiz vatandaşıdır ve Emniyette işlemleri devam etmektedir.
İkinci görüntüdekiler ise görüntünün çekildiği yerin personeli olup oradaki birden fazla ülkenin bayrağının bulunduğu direklerden sadece birinin gösterildiği anlaşılmakla birlikte ilgili şahıslar Emniyet Müdürlüğümüzce tespit edilerek konu Başsavcılığımıza intikal ettirilmiştir.»

YAPILANLARIN PROVOKASYON OLDUĞU AÇIK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Son günlerde ülkemizdeki Afgan ve Suriyeli sığınmacılar üzerinden yapılanların provokasyon olduğu açıktır. Göndere Afgan bayrağı çekme, sözde gazeteci bir provokatörün verdiği mesajlar, Suriyeli bir gencin ‘CHP’ye karşı birleşelim’ çağrıları, saldırı ve ölümler… Ben bu işin nereye gidebileceğini görebiliyorum” dedi.
Kılıçdaroğlu, “Saray iktidarının ülkeyi yangın yerine çevirmesine izin vermeyeceğim. Biz bu sığınmacı sorununu çözeceğiz; ve tabii ki bunu aklıselim ile yapacağız. Davul zurna ile uğurlayacağız misafirlerimizi. Lütfen sakin olun ve bize güvenin” diye yazdı.