“Çoklu baro”lu ilk Genel Kurul

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 5, 2021 / 12:57

Türkiye Barolar Birliği’nin 36. Olağan Genel Kurulu, başta “Çoklu baro sistemi” düzenlemesi ve yargının üzerindeki baskının gölgesinde dün TBMM. Av.Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde toplandı.

Genel Kurul’un ilk gününde ‘çoklu baro’ düzenlemesinin kaldırılması için yeni yönetimin kanun taslağı hazırlaması konusu başta olmak üzere baro yönetimine yönelik eleştiriler dile getirildi.

Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapılacak, yönetim, disiplin ve denetleme kurulları belirlenecek. 348 delegenin oy kullanacağı Genel Kurul’da TBB Başkanlığı için mevcut Başkan Metin Feyzioğlu ile Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan adaylığını açıkladı.

GAZETECİLER GENEL KURUL SALONUNA ALINMADI

Duvar’dan Müzeyyen Yüce’nin haberine göre, Genel Kurul’a avukatlar, salon girişine kurulan sisteme kartlarını okutarak girdiler. Koronavirüs salgını tedbirleri gerekçe gösterilerek Genel Kurul salonuna alınmayan gazeteciler Genel Kurul’u, ayrı bir salonda kurulan ekranlardan takip ettiler. Bu ekranlarda kongre öncesinde Metin Feyzioğlu’nun gazetelere verdiği röportajlar, hakkında çıkan haberler yayınlandı. Baro Başkanlığa aday olan Erinç Sağkan ise tanıtımını broşürlerinin yer aldığı stantla yapabildi.

İSTANBUL 2 NOLU BAROSU İLK KEZ GENEL KURULDA

‘Çoklu baro’ düzenlemesi sonrası kurulan İstanbul 2 No’lu Barosu da ilk kez genel kurula katılıyor. Baro, doğal delege olan baro başkanı ile birlikte 4 delege ile temsil edilecek. Yakın zamanda Ankara’da kurulan Ankara 2 No’lu Barosu ise, ilk genel kurulunu zamanında yapamadığı için genel kurula katılamıyor.

“HATALIYIM”

Feyzioğlu, açılış konuşmasının büyük bölümünde kendisine yönelik eleştirileri yanıtladı. Çoklu baro sistemine karşı baro başkanlarının yaptığı yürüyüşe ilişkin savunma niteliğinde konuşan Feyzioğlu, eylem kararının alınması, kendisine haber verilmemesi, Anıtkabir ziyaretini uzun uzun anlattı. Baro başkanları Eskişehir yolundayken kendisinin yetkili makamlarla görüşmeye gittiğini belirten Feyzioğlu, “Sabah 04.00’e kadar görüşmelerim sürdü, sabah 10:00’da işim bitti. Oraya gittiğimde bazı baro başkanları beni protesto ettiler. Ama önce baro başkanlarının yanına gitmeliydim. Çok büyük bir hata yaptım” dedi.

“BİZ MAJESTELERİNİN BAROLARI OLAMAYIZ”

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ise Feyzioğlu’na ‘çoklu baro’ düzenlemesi üzerinden yüklendi. Durakoğlu, “Bu salondan bir değişim yaratarak çıkamazsak bu mesleğin bütün ruhu çarçur edilmiş olacak. Biz majestelerinin baroları olamayız” tepkisini gösterdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top