Concha Buika, Türk müzikseverlerle buluşacak

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 17, 2022 / 11:06

İspanyol müziğinin, özellikle de flamenkonun çıplak ayaklı divası olarak anılan Buika, daha önce de çok kez sahneye çıktığı Türkiye’de iki konser vermeye hazırlanıyor.

İlkini 26 Ağustos’ta Aspendos Antik Tiyatrosu’nda verecek olan sanatçı bir gece sonra da İstanbul’daki Maximum Uniq Açıkhava sahnesinde dinleyenleriyle buluşacak.

Cumhuriyet, 2010 yılında Latin Grammy ödüllerinde En İyi Geleneksel Tropik Albüm ödülünün sahibi olan sanatçı ile mail yoluyla mini bir söyleşi yaptı.
Çıplak ayakla sahneye çıkmasının hikayesi sorulduğunda Buika, “Evde olmak için ayakkabı giymeme gerek yok” yanıtını veriyor.

Ekvator Ginesi’nden sürülen bir ailenin kızı olarak İspanya’da doğan sanatçının kendini nereye ait hissettiği sorulduğunda Buika, “Gerçekten ne hatırladığımı bilmiyorum… Bazen hiçbir şeye ait olmamam gerektiğini hissediyorum. Bence hepimiz geleceğe aitiz. Bu yüzden bugüne kadar ne olursak olalım, önemli olan şu andan itibaren ne olmak istediğimiz. Neşe olmak istiyorum” diyor.

“Baskıcı rejimler arasına katılan Türkiye’de sizi dinlemeye gelecek müzikseverler bir mesajınız var mı; dayanışma, direniş, mücadele adına” sorusu üzerine ise Buika, “Cahilliğim için özür dilerim tam olarak neler yaşandığını bilmiyorum ama bilmenizi isterim ki davaları insanlık nezdinde olumlu olduğu sürece, ihtiyacı olanların her zaman yanında olacağım. Kalbimin derinliklerinden size mesajım sevginizi kurtarın” çağrısında bulunuyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top