Çorlu faciası: Mahkeme inceleme ve bilirkişi raporu talebini reddetti

Çorlu faciası: Mahkeme inceleme ve bilirkişi raporu talebini reddetti
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 3 sene önce meydana gelen, 25 kişinin yaşamını yitirdiği ve 340 kişinin de yaralandığı tren kazasına ilişkin haklarında kamu davası açılan 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.Çorlu 1....

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 3 sene önce meydana gelen, 25 kişinin yaşamını yitirdiği ve 340 kişinin de yaralandığı tren kazasına ilişkin haklarında kamu davası açılan 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezi Salonunda görülen 8. duruşmaya, tutuksuz sanıklar Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, köprüler şefi Çetin Yıldırım ve hat bakım onarım memuru Celaleddin Çabuk, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar ile tarafların avukatları katıldı.
Başka bir ile tayini çıkan Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt ise duruşmaya katılmadı, avukatı ise salonda hazır bulundu.
Sanıklar Polat, Yıldırım ve Çabuk, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi.
Mahkeme heyeti, kaza yerinde yeni inceleme yapılması ve yeni bilirkişi rapor istenilmesi talebini reddetti. Heyet, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına kazada fail ya da failler için yürütülen soruşturmaların neticesinin sorulmasına da karar verdi.