Çorlu kazası için gazeteciye ceza

Çorlu kazası için gazeteciye ceza
Çorlu’da 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına ilişkin yargılama devam ederken kazayı araştıran gazeteci Mustafa Hoş, “Yargı otoritesini bilinçli bir şekilde hedef almak” suçlamasıyla 40 bin TL tazminata...

Çorlu’da 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına ilişkin yargılama devam ederken kazayı araştıran gazeteci Mustafa Hoş, “Yargı otoritesini bilinçli bir şekilde hedef almak” suçlamasıyla 40 bin TL tazminata mahkum edildi.

Çorlu davasının savcısı Galip Yılmaz Özkurşun’un açtığı davada tazminata mahkum olduğunu sosyal medyadan duyuran Hoş, “Davalarla yıldırmaya, korkutmaya vazgeçirmeye çalışıyorlar. Bu da yetmezmiş gibi tazminatlarla açlığa mahkum etmek istiyorlar. Benim param pulum, düzenli bir gelir elde ettiğim bir işim bile yok. Her şeye rağmen ne korkarım ne vazgeçerim. Ben gazeteciyim” dedi.

Bu paylaşımın ardından aralarında kazadan ölenlerin aileleri, sanatçılar, gazetecilerin de olduğu birçok kişi, “Cezaya ortak olacağız” diyerek Hoş’a tazminatı ödemede destek olacaklarını açıkladı.