Çorlu tren kazası davasında aileler salonu terk etti

Çorlu tren kazası davasında aileler salonu terk etti
Çorlu tren kazası davasının 10. duruşması bir kez daha ertelendi. Duruşmaya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, TİP İstanbul...

Çorlu tren kazası davasının 10. duruşması bir kez daha ertelendi. Duruşmaya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da katıldı.

Aileler ve avukatlar ise 14 aydır hazırlanmayan iddianamenin hazırlanmasını talep ediyorlar. Duruşmada söz alan Zehra Bilgin, “Ben dört senedir evladımın üstünden çıkan kıyafetlerle yaşıyorum. Ölen iki kişinin ablası, birinin teyzesi, birinin annesiyim. Bana adaleti kim verecekse söyleyin ben onun yanına gideyim” dedi.

Çorlu tren kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerinden Mısra Öz, duruşmada “bugün burada adaleti, iddianameyi, gerçek yargılamayı görmeye geldik. Evrak işi istemiyoruz, adalet gelene kadar bu salonu terk ediyoruz” diyerek salonu terk etti.

CAN ATALAY’IN KATILMA TALEBİ REDDEDİLDİ
Avukat Evren İşler de Gezi tutuklusu avukat Can Atalay’ın da davaya katılmasında hukuki bir engel engel olmadığını belirterek, SEGBİS ile katılmasını talep etti, “Dilekçemizde detaylı olarak yazmıştık, meslektaşımız Av. Can Atalay Silivri Cezaevinde tutuklu. Kendisi tutuklu, hükümlü değil. Biz bu aşamada celseye ara verilmesini ve Av. Can Atalay’ın duruşmasına katılmasını talep ediyoruz.” dedi. Heyet bu talebi reddetti.