COVID’LE mücadele Allah’a emanet

COVID’LE mücadele Allah’a emanet
Sağlık Meslek örgütleri, artan vakalara karşı uyardı: “Bakanlık, vaka sayısı 60 bine dayanmışken herhangi bir ek önlem almayarak adeta salgınla mücadele etmeyi bıraktı.”COVID-19 pandemisinde her altı ayda bir yeni bir varyant...

Sağlık Meslek örgütleri, artan vakalara karşı uyardı: “Bakanlık, vaka sayısı 60 bine dayanmışken herhangi bir ek önlem almayarak adeta salgınla mücadele etmeyi bıraktı.”

COVID-19 pandemisinde her altı ayda bir yeni bir varyant öncekinden daha hızlı ve daha kolay bulaşır halde çok hızlı şekilde yayılırken, mayıs ayından bu yana ülkemizde tüm önlemler kaldırıldı. Pandemi tedbirlerinin gevşetilmesi, yaz aylarındaki turizm hareketliliği ve 9 günlük bayram tatilinin de etkisiyle özellikle son bir aydır Türkiye’de COVID-19 vakaları hızla artışa geçti.

Ankara’daki sağlık meslek örgütleri, pandemideki son duruma dair değerlendirmelerini paylaştı.

Dün Ankara Tabip Odası’nda basın açıklaması yapan sağlık meslek örgütleri vaka ve ölüm sayılarının resmî açıklamaların çok üzerinde olduğunu ifade etti.

Basın açıklamasında şu başlıklar vurgulandı:
· Resmi rakamlara göre bile, önceki haftayla karşılaştırıldığında vefat sayısı 157’den 337’ye çıkmış durumda. Yoğun bakımdaki COVID-19 hastaları artıyor

· Son birkaç haftadır yapılan testlerde COVID-19 pozitifliğinin yüzde 50’ye kadar çıkarak resmi verilere göre bile 10 kat arttı.

· Günlük vaka sayısı 1000’in altına düşünce maske zorunluluğunu kaldıran Bakanlık, vaka sayısı 60 bine dayanmışken herhangi bir ek önlem almayarak adeta
salgınla mücadele etmeyi bıraktı.

· Toplumun tümünü ilgilendiren salgın konusunda vatandaşlarımızın gerçekleri öğrenme hakkı vardır. Vaka ve ölümlerin yaş, cinsiyet, meslek, il vb. düzeyinde şeffaf ve doğru bir şekilde açıklaması yapılmalıdır.

· Ankara’da 2021 yılının 6-13 Ağustos arası günlük vaka sayısı 1600 civarındayken bugün günlük vaka sayısı 3 bin 750- 4 bin 250 aralığında seyrediyor.

· Ankara’da kamu hastanelerinde 1550- 1600 aralığında erişkin yoğun bakım yatağı bulunuyor, son aylarda yoğun bakım doluluk oranı yüzde 87’nin üstünde. Her geçen gün yoğun bakım yataklarında COVID-19 hastası oranı artıyor.