Çözerse Bay Kemal çözer

Çözerse Bay Kemal çözer
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Edirne’deki grup toplantısında, bir konuşma yaptı.‘’Yeniden kurtuluşu başlatmamız lazım’’ diyen Kılıçdaroğlu, ‘’Demokratik yollarla, sandığa giderek, ikinci yüzyılında...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Edirne’deki grup toplantısında, bir konuşma yaptı.

‘’Yeniden kurtuluşu başlatmamız lazım’’ diyen Kılıçdaroğlu, ‘’Demokratik yollarla, sandığa giderek, ikinci yüzyılında Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız’ ’şeklinde konuştu. Konuşmasının ana başlıkları şu şekildeydi:

ÇİFTCİYE KDV’SİZ ÖTV’SİZ MAZOT
‘Trakya’da çiftçi, besici, üretici sıkıntılı.  Pandemiden sonra tarımın stratejik sektör olduğunu bütün dünya öğrendi. Bay Kemal’in sözü var, çiftçiye mazotu KDV’siz, ÖTV’siz vereceğiz. Kırsalda çalışan kadın ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Çiftçilerin de aldıkları kredilerin faizlerini sileceğiz.

ERKEĞE MUHTAÇ OLMAYACAKLAR
Aile Destekleri Sigortası’nı getireceğiz. Hiçbir evde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Yoksul ailelerdeki kadın kardeşlerimiz yaşadığınız evde sizi erkeğe muhtaç etmeyeceğim. Yoksulluk kader değildir, yoksulluğu yaratan iktidarların izlediği politikalardır.

ASGARİ ÜCRETİN YARISINA İŞ ARAYAN HUKUK MEZUNU
EYT’liler, sizin sorununuzu biliyorum. EYT (Emeklilikte yaşa takılanlar) sorununu çözecekse biri çözer, onun adı da Bay Kemal! Gençlere söz verdim. Türkiye’de yurt sorununu çözeceğiz. Barış Akademisyenlerini bir hafta içinde görevlerine iade edeceğiz. Üniversitelerden hocalar atılıyor. Herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği bir Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracağız. Gerçek üniversite sayımız toplasanız 10-15’i geçmez. Asgari ücretin yarısıyla iş arayan hukuk mezunu, eczacılar göreceksiniz.

OSMANLI PADİŞAHLARINA NASİP OLMADI
Erdoğan’a da söyledim. İsraf yaptığın andan itibaren fakirin hakkını yiyorsun.13 uçağın var, yetmiyor mu sana bir uçak? Beyefendiye tahsis edilen 10 tane saray var. Hiçbir Osmanlı padişahına nasip olmamış kadar sarayın var, ne yapacaksın sarayları? Biz ülkemizi mütevazı Çankaya’dan yöneteceğiz.

MİLLETİN DEĞİL SARAYIN VEKİLLERİ
Devlette liyakati yok edersiniz devleti çürütmüş olursunuz. Şu anda çoklu organ yetmezliğiyle karşı karşıyayız. Buyurun, TBMM’ye bakın. Oradaki milletvekillerinin büyük kısmı milletin değil sarayın vekili. Saraydan beslenen, talimat alan insanlar milletin sesi olamazlar. Yargıya bakın. Sarayın talimatını dinleyen savcı, süratle Yargıtay üyesi yapılır. Bir tek Yargıtay kararının altında imzası olmadan AYM’ye üye seçilir. Devlette yargının bağımsızlığını sağlayacağız, milletvekilleri milletin sesi olacak. Altı lider anlaştık. Tek kişinin iradesine Türkiye Cumhuriyeti’ni bırakmayacağız.

GÖNDERSENE 5’Lİ ÇETEYE DDK’YI
KPSS’de olay bu kadar büyümese derhal üstünü kapatacaklardı. Efendim Devlet Denetleme Kurulu’nu harekete geçirmiş. Dünyanın yolsuzluğu var, beşli çeteler malı götürüyor, görevlendirsene DDK’yı. Görevlendiremez oraya. Kendisi de o işin bir parçası çünkü.

EKONOMİNİN KALBİNE ATOM BOMBASI
Bankaların kârı milyarları buluyor. Bu yılın ilk altı ayında bankaların kârı yüzde 400… Çiftçi, esnaf, sanayici, ücretli bu kadar kâr elde etti mi? Neymiş, beyefendi faize karşıymış. Kur korumalı mevduat ekonominin kalbine yerleştirilmiş atom bombası. Bizim iktidarımızda döviz garantisi falan yok. Türkiye sömürge değil.

KARİKATÜR GİBİ
Türkiye’nin itibarı büyük ölçüde zedelendi. Düne kadar hakaret ettiklerinin kapısına gittiler, dilenci gibi el avuç açtılar. Biz Milli Kurtuluş Savaşı’nda bile el avuç açmadık. Kendilerini bir de dünya lideri olarak tanıtıyorlar. Karikatür gibi bir şey.