Çözüm sürecini MHP ve Erdoğan bitirdi

Çözüm sürecini MHP ve Erdoğan bitirdi
İmralı Heyeti üyesi Hatip Dicle, Erdoğan’ın çözüm sürecini Ergenekon ve MHP’nin dayatmasıyla bitirdiğini söyledi, “İttihat-Terakki zihniyetini temsil eden iktidarla çözüm mümkün değil” dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

İmralı Heyeti üyesi Hatip Dicle, Erdoğan’ın çözüm sürecini Ergenekon ve MHP’nin dayatmasıyla bitirdiğini söyledi, “İttihat-Terakki zihniyetini temsil eden iktidarla çözüm mümkün değil” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz’da Diyarbakır’da “Çözüm sürecini biz başlattık ama sonlandıran biz olmadık” dedi. O dönemde İmralı Heyeti’nde yer alan Hatip Dicle ise sürecin Erdoğan tarafından bitirildiğini söyledi.
Mezopotamya Ajansı’ndan Özgür Paksoy’a konuştu:
2013 yılı sonunda 17-25 Aralık’ta Fethullah Gülen cemaatiyle Erdoğan’ın birlikte koalisyon tarzında sürdürdükleri birliktelik sona erdi. Aralarında büyük bir iktidar savaşı başladı. Erdoğan, o sıralar şunu gördü; Şimdi bunlar da bir devlet kliğiydi. 1965’ten beri devlet içinde örgütlenen ama 12 Eylül’den sonra iyice devlet organları içerisinde yuvalanan bir kesimdi. Onların bir devlet kliği olduğunu biliyordu. Bir devlet kliğini karşısına almak, artı bu Fethullahçılarla birlikte Ergenekon örgütünün üzerine gitmeleri vs. Erdoğan’ı düşündürdü, çark etti. Görüşmeler yürütülürken de bazı şeyler hissediliyordu. Ama daha sonra tümüyle açığa çıktı. Ergenekon ve MHP dayatmasıyla, hem Fethullah Gülen cemaatinin devlet içinde tamamen tasfiye edilmesi hem de Kürtlerle sürdürülen çözüm sürecinin bitirilmesine karar verildi.