CSO’nun yeni şefi Deliorman

CSO’nun yeni şefi Deliorman
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda yeni görevlendirmeler yapıldı. Orkestranın şefliğine, bir süredir yardımcı şeflik görevini yürüten Cemi’i Can Deliorman getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan...

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda yeni görevlendirmeler yapıldı. Orkestranın şefliğine, bir süredir yardımcı şeflik görevini yürüten Cemi’i Can Deliorman getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada Bakan Mehmet Nuri Ersoy, “Ülkemizin ve dünyanın en köklü ve önemli sanat kurumlarından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestramızın şefliğine bugün itibarıyla genç, yetenekli ve başarılı şef Cemi’i Can Deliorman’ı atadık” ifadesini kullandı. CSO’nun tarihindeki en genç şefi olan Deliorman, henüz 17 yaşındayken Viyana Müzik Üniversitesi’nin orkestra şefliği hazırlık sınıfına kabul edildi ve bölümün en genç öğrencisi oldu. Eğitimci olarak da aktif bir müzisyen olan Deliorman, Bahçeşehir, Anadolu ve Ankara üniversiteleri gibi eğitim kurumlarında konuk öğretim üyesi olarak çalıştı.