CÜBBELİ MESSİ HOCA’NIN “EKSİK PARÇA”SI TAMAMLANDI

22. Dünya Kupası, muhteşem bir final maçı ile tamamlandı. Ömrüm, böylesine heyecanlı bir final maçını daha seyretmeye yeter mi bilemiyorum? Fransa’nın 70. dakikadan sonra, final maçı oynadığını hatırladığı, iki dakika arayla iki gol bulduğu, Arjantin’in uzatmalarda üçüncü golü bulup, “maçı bitirdim” derken, 116. Dakikada Mbappe’nin hat- trick yaptığı, 120+3’de Arjantin kalecisi Martinez’in yaptığı hamle ile maçı penaltılara taşıdığı, futbolseverler için tadına doyulmaz bir final maçıydı. 120 dakika ve seri penaltı atışları sırasında, farklı farklı hikâyeler yaşandı sahada… 2022 Dünya Kupası, denildiğinde, bu final maçı hatırlanacak…

Ve 2022 Dünya Kupası denilince, hatırlanacak bir başka olgu da; PARA’nın gücü olacak…


22. Dünya Kupasının Katar’a gidiş hikâyesini, Netflix’de yayınlanan “FIFA’nın İç Yüzü” belgeselinde seyretmenizi tavsiye ederim. Kupa töreninde Messi’ye, oldu bitti ile giydirilen Katar’ın Geleneksel Kıyafeti “Bişt”, paranın gücüdür işte… O para gücü ki; kupa töreninde Katar Emiri’nin podyumda yer almasını sağladı. Ne demişler; “parayı veren düdüğü çalar.”



Son Dünya Kupası’nda, eksik parçasını tamamladı Cübbeli Messi Hoca. Keşke, Arjantin- Portekiz finali olsaydı da, “gerçekten” futbolun en büyüğü kim, görseydik…
Ve artık dönüyoruz, “annemizin ligine.” Uğurlu Futbol’a hoş geldiniz.

BU DA MI GOL DEĞİL?


Katar’da düzenlenen 22. Dünya Kupası’nı kazanan takımı, seri penaltı vuruşları belirledi. 2022 Dünya Kupasına kadar, sadece bir Dünya Kupası finali seri penaltı vuruşlarına gitmişti: Amerika 1994 finali. İtalya ile Brezilya arasında oynanan final maçı, seri penaltılara gitmiş ve İtalyan Roberto Baggio son penaltıyı, dengesiz bir vuruşla, auta gönderince kupa Brezilya’nın olmuştu. Baggio, penaltıyı kaçırdığı için kendisini eleştirenlere şu şekilde cevap vermişti: “Penaltıyı ancak o vuruşu yapacak kadar cesurlar kaçırır.”

Antalyaspor - Ankaragücü
(Cuma / 20.00)
Antalyaspor son maçında Karagümrük’ü 4-2 yenmişti. Lig arası öncesi, toparlanmaya da başlamıştı. Ankaragücü ise kendi evinde Trabzonspor ile kora kor mücadele sonrası 1-1 berabere kalmıştı. Çekişmeli ve gollü geçeceğini düşünüyorum bu maçın.

Ümraniyespor- Başakşehir
(Cuma / 20.00)
Sivas deplasmanından puanla dönen lig sonuncusu Ümraniyespor’un şiddetle puana ihtiyacı var. Başakşehir ise yedi farklı Galatasaray mağlubiyetini unutturmak için sahaya çıkacak. Tempolu geçeceğini düşünüyorum İstanbul derbisinin.

Hatayspor - Giresunspor
(Cumartesi / 13.30)
Alev alev yanan, 6 puanlık maçlardan birisi. Her iki takımın da şiddetle puana ihtiyacı var. 90 dakika içinde çok farklı hikâyelerin çıkabileceği maçı seyretmenizi tavsiye ederim.

Kasımpaşa - Sivasspor
(Cumartesi /16.00)
İstanbul›daki Sivaslıları düşünce, Kasımpaşa›nın seyirci avantajını kullanabileceğinden emin değilim. Rıza Hocanın, sıkışık maç trafiği öncesi yakınma dönemleri başlıyor. Kasımpaşa için de zor karşılaşma olacağa benzer. Sıkıntılı bölgeden kurtulmak için kazanması gereken bir maç Paşa’nın.

Trabzonspor - Fenerbahçe
(Cumartesi / 19.00)
Lige verilen aradan önce, yoğun maç trafiği yüzünden, hem Trabzonspor’da hem de Fenerbahçe’de yorgunluk belirtileri vardı.  Aranın iki takıma da dinlenme ve yenilenme anlamında, ilaç gibi geldiğini düşünüyorum. Zor ve sert bir maç olacaktır. Eksik kalmayan, maç içinde avantaj elde eder.

Adana Demirspor - Karagümrük (Pazar / 13.30)
Pazar gününün ateşten gömlek maçı. Demirspor zirve, Karagümrük tehlike hattından kurtulma hesabı yapıyor. Güzel maç olacağını tahmin ediyorum.

Gaziantep - Beşiktaş
(Pazar / 16.00)
Beşiktaş için sezon yeni başlıyor. Şenol Güneş’in, sezon başı kampı gibi geçen 40 gün sonrası, oyun planını takıma iyice ezberletmiş olduğunu düşünüyorum. Antep ise kafamda soru işaretleri uyandıran bir takım. İstikrarlı değil.  Erol Hocanın bu işi çözmesi şart.

Konyaspor - Alanyaspor
(Pazar / 16.00)
Bu maç, bence Pazar gününün maçı olmaya aday. Skor ne olur bilemem ama taktik anlamında çok zevkli bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum. Bir de Farioli oyunu geriden kurdurmaya kalkmazsa, maç daha da zevkli olur.

Galatasaray - İstanbulspor
(Pazar / 19.00)
Galatasaray’ın oyunu oturmak üzereyken lig arası geldi. İstanbulspor karşısında çok zorlanmayacağını düşünüyorum Sarı Kırmızılı takımın. Fenerbahçe maçının skoruna göre, liderlik hesabı da yapacaktır Okan Hoca’nın öğrencileri. İstanbulspor için zor maç. 8 puanlı Fatih Tekke’nin takımı için sular ısınıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Temel Arşivi

Cemre

26 Şubat 2024 Pazartesi 07:00