CÜBBELİ PAZARLAMA

CÜBBELİ PAZARLAMA
‘Cübbeli Ahmet’ diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, “ev ve araba gibi değerli eşyaları koruyacağı” iddiasıyla kitap pazarladığı mesajını tepkiler üstüne sildi.AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen İsmailağa cemaatinin...

‘Cübbeli Ahmet’ diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, “ev ve araba gibi değerli eşyaları koruyacağı” iddiasıyla kitap pazarladığı mesajını tepkiler üstüne sildi.
AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü, bu kez kendi reklamını yaptığı sosyal medya paylaşımıyla gündeme geldi.
Ünlü, kendi kaleme aldığı “Sahîhu’l Buhârî” adlı kitabı, bir reklamcı gibi pazarlayarak sosyal medya hesabından, “Ev, araba ve diğer değerli eşyalarınızın muhafazası için mutlaka içlerinde Buhâr-î Şerîf bulundurun. Taşınması kolay olsun diye aslı üç cilt olan nüshayı tek cilt halinde bastık” diye yazdı.
Paylaştığı videoda da, tek cilt halinde çıkan kitabını tanıtan Ünlü, videoda, “1680 sayfa mı ne… Onun için en ince kağıt kullanılsın dedim. Bu size evinize, ocağınıza, yuvanıza, iş yerinize, bineceğiniz vasıtanıza yol arkadaşı…” ifadelerini kullandı.
Ünlü, söz konusu mesajına tepkiler gelince sosyal medya hesabından kaldırdı. Video Youtube kanalında durmaya ise devam ediyor.

İLK DEĞİL
Cübbeli Ahmet daha önce de “Kabir azabından koruyan yanmaz kefen”in Fatih ilçesi çarşamba mahallesinde 250 tl’ye satıldığını duyurmuştu. Noel arifesinde ise kampanya ile satılan Noel Kitabı piyasaya sürmüş, 10 tanesinin 79 tl’ye satıldığını televizyonundan duyurmuştu. Cübbeli Ahmet Hoca’nın bir diğer şoka uğratan ürünü de Hz Muhammed’e ait olan sandalet “Nal-ı Şerif” in satışına başlamasıydı. 130 TL ücreti olacağını belirten Cübbeli’nin, “444 34 68” nolu telefondan sipariş aldıklarını duyurarak 21. yüzyılın pazarlama stratejilerinden geri kalmadığını da gözler önüne serdi. Cübbeli, geçtiğimiz yıllarda “Peygamber saçının yıkandığı suyu paketleme tesisi”ni de ziyaret ederek mevlit okumuştu.