Çuf çuf

Pandemi ve ekonomik kriz yüzünden pek farkına var(a)madığımız bir İstanbul savaşı yaşanıyor aslında.
Başta hükümet, ardından AKP’nin çoğunluğu elinde bulundurduğu İstanbul Belediye Meclisi yeni yönetimin önünü tıkamak için her şeyi yapıyorlar.
İlçe belediyelerinin daha önce Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ettiği binaları protokolleri iptal edip Diyanet’e bağışlaması, Büyükşehir’in sorumluluk alanlarındaki Halk Ekmek büfelerini kaldırmaya çalışmaları, metro inşaatları ve diğer acil tamamlanması gereken projeler için bütçe artışı oyu vermeyenlerin kendi belediyeleri için borç artışına gitmesi, Büyükşehir’e ait arazilerin, binaların meclisteki çoğunluk kullanılarak ilçe belediyelerine devredilmesi ve daha neler neler.
Tüm dert İmamoğlu’nun başarısız kılmak ve “Bakın İstanbul’da biz yönetimden gittikten sonra nasıl da başarısız oldular” demek.
Açık bir yıpratma ve iş yaptırmama politikası, varsa yapılan bir şey onu baltalamak çalışması var.
Mesela İmamoğlu yeni havalimanıyla Sabiha Gökçen’i birbirine bağlayacak “Hızray” diye bir proje tanıtıyor.
Hemen ardından Ulaştırma Bakanlığı “öyle olmaz böyle olur” der gibi metro filmi yayınlıyor.
Bu arada Ulaştırma Bakanlığı demişken;
Geçtiğimiz gün artık her yerde gördüğümüz scooterlarla ilgili bir açıklama yaptı Bakan Adil Karaismalioğlu. Bir takım yeni kurallar getirileceğini ve TCDD’nin de scooter kiralayacağını, isminin “Çuf Çuf” olacağını söyledi.
TCDD’nin scooter çalıştırması işinin saçmalığını bir tarafa bırakırsak acaba kendilerinin başka işlerle ilgili çuf çuflaması daha uygun olmaz mı?
Mesela kendi uhdelerinde olan, inat ve ısrarla açmadıkları Sirkeci - Yedikule hattında trenler çuf çuflasa daha mı iyi olur acaba?
Rayları, elektrik hattı, istasyonları hazır, hatta Marmaray vagonlarının Sirkeci’deki depolara gitmek için kullandığı bu hat niye çalıştırılmıyor, açılmıyor sizce?
Sirkeci’den hareket edip Cankurtaran, Kumkapı, Yenikapı, Kocamustafapaşa ve Yedikule istasyonlarına yolcu taşıyacak, bu ve yakın semtlerde yaşayan yüzbinlerce insanın ulaşım sorununa çözüm olabilecek, tüm istasyonları tarihi yerlere yakın olduğu için turistlerin de kullanabileceği ve hatta eski banliyö trenlerinin yenilenmesiyle bir nostalji tren hattı olabilecek bu iş neden geciktiriliyor sizce yıllardır?
Acaba bilerek mi çuf çuflamıyor Ulaştırma Bakanlığı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nihat Sırdar Arşivi

Uçak

03 Ağustos 2021 Salı 08:40