Çukurova keyfi

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 13, 2022 / 00:07

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener Çukurova Belediyesi’nin toplu açılış töreni ve Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ın oğlunun nikah törenine katılmak üzere Adana’da bir araya geldi. Kılıçdaroğlu açılış törenindeki konuşmada sandığa gitme ve oy kullanma çağrısında bulundu.

Törene ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Törene katılan yurttaşlar sık sık Akşener ve Kılıçdaroğlu’na seslenerek “Bizi kurtarın” dedi. Akşener ve Kılıçdaroğlu ise yurttaşları selamlayarak yanıt verdi.

Toplu açılış töreninde konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Kılıçdaroğlu ve Akşener’i işaret ederek “Muhtemelen biri cumhurbaşkanı biri de başbakan olacak” dedi. Çetin’in bu ifadeleri etkinliğe katılanlar tarafından alkışlandı.

OY ÇAĞRISI

Çetin’in ardından konuşan Kılıçdaorğlu, açıklamasında şunları dedi: “Sizden sadece bir şey istiyorum, sandık gelecek ve siz de gidip oy kullanacaksınız. Bugün ‘Gitmesem de olur’ demeyin. Oy kullandığınız zaman demokrasi, kadın erkek eşitliği, temiz çevre, güçler ayrılığı ilkesi, özgür tweet atma, özgür eleştiri gelecek. Hep beraber Türkiye’ye demokrasiyi getireceksiniz. Sandığa gidin ve Türkiye’nin kaderini değiştirin”

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat’ta Kanaat Önderleri ve STK Buluşması’nda konuştu. Ana muhalefet lideri, adalet vurgusu yaparak hakkını arayan herkesin yanında olduğunu söyledi. “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” diyen Kılıçdaroğlu, ülkede keyfi gözaltı ve tutuklamalar yaşandığını belirterek, “Ekmek aptal toplumların gıdasıdır” dedikten sonra gözaltına alınıp ‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret’ten tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’a da desteğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, “Bir laf söylüyorsun hemen saldır, yakala. Olur mu öyle şey? Bir sivil toplum örgütünün başkanı bir konuşma yaptı, şimdi hapiste. Onun hakkını da bu kardeşiniz arayacak” ifadelerini kullandı.

Patron sizsiniz, hangisini uygun görürseniz ona oy vereceksiniz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana’nın Kozan ilçesindeki esnaf ziyareti sırasında, halka seslendi.

Akşener, konuşmasında, “Bu bir harami düzendir. Bu harami düzeni el ele verip, birlikte yıkacağız. Bütün siyasiler, sizin dertleriniz üzerinden, çözüm üretecekler, rekabet edecekler. Siz patronsunuz, hangisini uygun görürseniz ona oy vereceksiniz. Bu da bizim için amenna” ifadelerini kullandı.

Akşener “24 milyar lirayı Telekom’dan aldılar, sizin cebinizden aldılar, Kozanlı’nın cebinden aldılar Hariri’nin cebine koydular. Haram olsun, zıkkım olsun elbette ama bir öğün yemek teklifimizi reddettiler, bir doları çocuklarımıza çok gördüler” diye konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top