Cuma namazı 6 ölü

Cuma namazı 6 ölü
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın salgın tedbirlerinin ‘en güzel uygulandığı’ mekanların camiler olduğunu söylemesine rağmen Kastamonu’da yaşanan olay durumun farklı olduğunu gösterdi. Kastamonu’nun Çatalzeytin...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın salgın tedbirlerinin ‘en güzel uygulandığı’ mekanların camiler olduğunu söylemesine rağmen Kastamonu’da yaşanan olay durumun farklı olduğunu gösterdi. Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde Cuma namazı kılmak için oluşturulan cemaatte, virüs bulaşan 8 kişiden 6’sı hayatını kaybetti.
Çatalzeytin ilçesine bağlı İsmail Köyü›nde yaşayan bir kişi yaklaşık 1,5 ay önce diş tedavisi için İnebolu’da bir kliniğe gitti. Burada virüs kaptığı tahmin edilen kişi iddiaya göre, ‘benim bir şeyim yok’ diyerek köyde Cuma namazı için oluşturulan cemaat ile birlikte namaz kıldı.
Semptom görülmesiyle cemaatten alınan testlerin pozitif çıkması üzerine tedavi altına alınan ve yaklaşık 40 gün süren tedavide 6 kişi hayatını kaybetti. 1 kişinin yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürerken, tedavisi tamamlanan 1 kişi taburcu edildi.
ERBAŞ: BAYRAM NAMAZI CAMİLERDE KILINACAK
Dün bir açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise camilerde bayram namazının kılınacağını söyledi. “Salgın tedbirlerinin en güzel uygulandığı mekanlar camilerimiz oldu” iddiasında bulunan Erbaş, “Cemaatimiz, tedbirler noktasında çok düzenli hareket etti. Bu tedbirlere riayet ederek inşallah bayram namazlarımızı kılacağız” diye konuştu.