Cumartesi Anneleri Davası’nda tüm sanıklar beraat etti

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 26, 2023 / 21:18

30 Ağustos 2022 tarihinde, Uluslararası Zorla Kaybedilenler Günü dolayısıyla Altınşehir Kimsesizler Mezarlığı’nda basın açıklaması yapan Cumartesi Anneleri’nden haklarında dava açılan 14 kişi beraat etti.

Basın açıklamasında gözaltına alınan Cumartesi Anneleri’nden 14 kişi hakkında “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen dağılmama” iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması bugün Küçükçekmece 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Sanıklar suçlamaları reddetti

Duruşmada söz alan sanıklar, yargılamanın hukuksuz ve insan haklarına aykırı olduğunu belirterek suçlamaları reddetti.

Hakim, basın açıklamasının engellenmesine dair görüntüleri duruşma salonunda izletti. Görüntülerde kitlenin polise tepki gösterdiği ve toplanma ve protesto etme haklarının olduğunu dair söylemlerde bulunduğu görüldü.

“Gözaltı keyfi bir şekilde işlenmiştir”

Duruşmada tanık olarak söz alan avukat Ahmet Cihan, “Bu tablo onlara yakışan bir tablodur. Müvekkillerimiz karara karşı direnmemiştir. Ayrıca Hanifi Zengin gözaltına almakla tehdit etmiştir. Gözaltı keyfi bir şekilde işlenmiştir” ifadelerini kullandı. Cihan, müvekkillerinin suç işlemediğini ve beraat kararı verilmesi gerektiğini ifade etti.

Tüm sanıklar beraat etti

Avukatların beyanlarının ardından esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, eylemin anayasal hak kapsamında olduğunu belirterek sanıkların beraatlerini talep etti. Mahkeme, davada sanık sıfatıyla bulunan 14 kişinin de beraatine karar verdi. (ANKA)

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top