Cumartesi Anneleri, Hayrettin Eren'in akıbetini sordu

Cumartesi Anneleri, Hayrettin Eren'in akıbetini sordu
Cumartesi Anneleri kayıpların akıbetini sormak ve faillerin yargılanması için her hafta düzenledikleri eylemin 921'incisini online yaptı. Bu haftaki eylemde 12 Eylül darbesinin ardından 21 Kasım 1980'de İstanbul'da gözaltına alındıktan...

Cumartesi Anneleri kayıpların akıbetini sormak ve faillerin yargılanması için her hafta düzenledikleri eylemin 921'incisini online yaptı. Bu haftaki eylemde 12 Eylül darbesinin ardından 21 Kasım 1980'de İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Hayrettin Eren'in akıbetini sordu.

"Hayrettin Eren’i aramaktan ve adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz" denilen açıklamada “26 yaşındaki Hayrettin Eren, İstanbul’da yaşıyordu. 12 Eylül darbe koşullarında hakkında arama kararı vardı. Hayrettin, Gayrettepe Siyasi Şube’nin bodrum katında ağır işkence altındayken, kapıda bekleyen annesine ‘Gözaltında böyle biri yok’ denildi. Emniyetin bahçesinde duran otomobili gösterip, ‘Oğlumun arabası burada kendisi nasıl yok?’ diye ısrar eden Elmas Eren tartaklanarak dışarı atıldı. Sonra Hayrettin’in arabası da kaybedildi.

Adli mercileri hukuku işleterek Hayrettin Eren’in akıbetini açığa çıkartma ve sorumluların cezalandırılmasını sağlama görevini yerine getirmeye çağırıyoruz"