Cumartesi Anneleri’ne geçit yok

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 26, 2020 / 07:12

Eylemlerinin 800. Haftası nedeniyle Galatasaray Meydanı’na karanfil bırakmak isteyen Cumartesi Anneleri’ne müdahale eden polis kayıp yakınları Maside Ocak, Hasan Karakoç ve Yaşar Aktaş’ı gözaltına aldı.

25 yıl önce İzmir’in Bornova Özkanlar Asayiş Şubesi’ne teslim olan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız da Galatasaray Meydanı’ndan sürüklenerek uzaklaştırıldı.

  1. Haftadan beri, Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelmelerini İçişlerini Bakanlığı kararıyla engelleyen polis bu hafta alana sadece milletvekillerinin alınacağını söyledi.
    Gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak, gözaltına alınışını Twitter’dan “Gözaltına alındım, susmayacağım” mesajıyla duyururken, kayıp yakınlarından Besna Tosun, “Bilin ki annelerden ve meydanlardan korkanlar, Arjantin’de, Şili’de kaybettiler, Türkiye’de de kaybedecekler” diyerek tepki gösterdi.
    Ailelere izin verilmemesi üzerine HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile gözaltında kaybedilen Rıdvan Karakoç’un kardeşi Hasan Karakoç Galatasaray Meydanı’ndaki barikatın önüne gelerek basın açıklamasını okudu.
    HDP’li Eş Başkanların okuduğu açıklamada hükümete seslenen Cumartesi Anneleri 800. Haftada da 5 soru sordu.
    1- Gözaltında kaybedilen sevdiklerimize ne oldu?
    2- Onları kaybedenler hukukun tüm kuralları çiğnenerek neden korunuyor?
    3- Tüm delillere, tanıklara, AİHM mahkumiyetlerine rağmen gözaltında kaybetme dosyaları yargıya neden taşınamıyor?
    4- Hakikate ve adalete ulaşma hakkımız neden engelleniyor?
    5-Türkiye neden Birleşmiş Milletler’in Bütün Kişilerin Zorla Kaybedilmeden Korunmasına Dair Sözleşme’yi imzalamıyor, onaylamıyor ve uygulamıyor?”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top