Cumhur İttifakı’nda ‘müteahhit’ kavgası

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 25, 2023 / 04:24

Gaziantep’te sahibi olduğu CCK İnşaat’ın yaptığı beş bina yıkılan ve önceki güne kadar yakalanamayan Nurdağı Belediyesi’nin AKP’li meclis üyesi Yunus Kaya’nın korunduğu ileri sürülmüştü. MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay’ın isim vermeden AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar’ı işaret etmesinin ardından başlayan tartışma karşılıklı suçlamaya dönüştü. Tayyar, Atay ile MHP’li bir diğer vekil Muhittin Taşdoğan’ı suçladı.


ATAY, TAYYAR’I MI İŞARET ETTİ
MHP’li Atay, Twitter’dan paylaşıp daha sonra sildiği bir mesajda Kaya’nın korunmasında isim vermeden AKP’li Tayyar’ı işaret etmişti: “Her olayı takip edip tweet atan şehrimizin ünlü siyasetçisi, Nurdağı’nda en fazla ölüme sebebiyet veren müteahhit siyasetçiyi takip etsene. Bu konuda senden tweet bekliyoruz. Ucu nereye giderse gitsin devlet hesap soracak.”


TAYYAR ÜSTÜNE ALINDI
Atay’ın mesajına yanıt veren Tayyar, Twitter’dan hem Atay’ı hem de gazeteci Erk Acarer’i hedef aldı: “Uyuşturucu kaçakçılığından fuhuşa, bir dizi kirli ilişkide adı geçen, avukatlık yapan Sermet Atay, şahsımı dolaylı hedef alan twitini silmek zorunda kalınca, Erk Acarer denen süzme üzerinden çamur siyasetini seviyesiz bir noktaya taşıdı.”


“İNCELDİĞİ YERDEN KOPSUN”
Tayyar, “İnceldiği yerden kopsun” diyerek kendini şöyle savundu:
-2014’de Nurdağı Belediye Başkanı seçilen Mehmet Yıldırır da ben de müteahhit Yunus Kaya’nın belediye meclis üyeliği adaylığına karşı çıktık.
-Siyasi husumet başladı. Yunus Kaya aday olamayınca köyü Naimler’de AK Parti’ye ‘0’ oy çıktı, tüm oyları MHP aldı.
-Yıldırır’ın görevde kaldığı beş yıl boyunca Yıldırır’la Kaya arasında sert kavgalar yaşandı. Kaya’nın hamisi MHP’li vekil Muhittin Taşdoğan’dı. Haziran 2018 seçimlerinde liste dışı kalınca Yunus Kaya ve ekibine gün doğdu.
-Önce Yıldırır’ın adaylığını engellediler, sonra Kaya’yı AK Parti’den belediye meclis üyesi yaptılar. Kaya her yerde “Beni listeye Muhittin Taşdoğan koydu” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top