Cumhur İttifakı’ndan genişleme atağı

Cumhur İttifakı’ndan genişleme atağı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ittifak ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ardından, yeni yılın ikinci sürpriz ziyaretini içinden geldiği "milli görüş" çizgisinin önemli isimlerinden, Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ittifak ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ardından, yeni yılın ikinci sürpriz ziyaretini içinden geldiği "milli görüş" çizgisinin önemli isimlerinden, Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'e yaptı. Ziyarete ilişkin açıklama yapılmazken, Erdoğan'ın bu hamlesi siyasi kulislerde, "Cumhur ittifakını genişletme arayışı" yorumlarına neden oldu.

YENİ BİR SEÇİM İTTİFAKI MI OLUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretine ilişkin şunları söyledi:

"Geçmişte beraber olduğumuz benim bir büyüğümdür. 86 yaşında bir büyüğüm. Benim bu ziyaretim, hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken burada bu terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Yani biz bir yalnızlığı hissetmememiz lazım. Bunun için de şu anda buna benzer görüşmeleri bundan sonra da yapmayı planlıyorum, yapacağım. Geçenlerde biliyorsunuz Demokratik Sol Partinin Genel Başkanıyla da Külliye'de bir görüşmemiz oldu. Bundan sonraki süreçte de bu tür görüşmeler devam edecek."

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Asiltürk arasında geçen kasım ayında İstanbul İl Başkanlığı'ndaki görevden alma nedeniyle bir görüş ayrılığı yaşandığı ve iki ismin özellikle "ittifaklar" konusunda görüş ayrılığına düştüğü ifade edilmişti.

SAADET PARTİSİ’NDEN İTTİFAK İDDİALARINA YANIT

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretini değerlendiren Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, “Her görüşmeyi ittifak olarak değerlendirmek makul bir yere çıkmaz” dedi.

Parti kaynakları, bu tür görüşmelerin partinin şu andaki konumunu etkilemeyeceğini belirterek, "Genel başkanın tutumu belli ve hala durduğu yerde duruyor" yorumunu yapıyor.

DP İDDİASI

Geçtiğimiz hafta Demokrat Parti’nin ittifak değiştireceği iddia edilmiş, Genel Başkan Gültekin Uysal, “Diyarbakır annelerini ziyarete gidiyoruz, gidip geleceğiz” demişti.