Cumhur İttifakı’nın 3. ortağı mafya

Cumhur İttifakı’nın 3. ortağı mafya
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Yeraltı dünyasının çeteleri karşımıza çıkmaya başladı. Cumhur...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Yeraltı dünyasının çeteleri karşımıza çıkmaya başladı. Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağı çıktı; AK Parti, MHP, yeraltı dünyasının çeteleri” dedi.
Konuşmasında organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarıyla birlikte, ‘Mafya devleti’ eleştirilerine değinen Kılıçdaroğlu, “Beşli çeteden yakınırken şimdi yeraltı dünyasının çeteleri karşımıza çıktı. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti, nasıl olur da yeraltı çeteleriyle kol kola gezer?” dedi. Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağının ortaya çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “AK Parti, MHP, yeraltı dünyasının çeteleri” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu devamında şunları söyledi:
“Benim bu millete bir sözüm var; Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda FETÖ’nün siyasi ayağını çıkaracağım, mafyanın da siyasi ayağını çıkaracağım. Biz güzel bir dünyada yaşamak istediğimizi söyledik. Kendi ülkemizde de huzur içinde yaşamak istiyoruz. 83 milyonun ödediği vergilerin büyük bir kısmını alır da beşli çeteye verirsen, ‘bu olmaz’ diyoruz. Beşli çeteden yakınırken şimdi karşımıza yeraltı dünyasının çeteleri çıkmaya başladı. Nasıl bir devlet yönetimidir bu devlet yönetimi? Bir ekonomik çeteler var, bir de yeraltı çeteleri var.”