Cumhur ittifakı’nın muhalefet planı çan gibi birbirine vurdurmak

Cumhur ittifakı’nın muhalefet planı çan gibi birbirine vurdurmak
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, PKK’nın eylemlerinden sorumlu tuttuğu HDP’nin kapatılması çağrısı, iktidar partisinde karşılık bulmadı. Ancak hakkında “terör” suçlamasıyla fezleke hazırlanmış HDP milletvekillerinin...

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, PKK’nın eylemlerinden sorumlu tuttuğu HDP’nin kapatılması çağrısı, iktidar partisinde karşılık bulmadı. Ancak hakkında “terör” suçlamasıyla fezleke hazırlanmış HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması görüşü ağırlık kazanıyor.
Dosya sayısının yüksek olması, TBMM’de dokunulmazlık dosyalarının karara bağlanması sürecinin hızlandırılması için anayasa değişikliği de ileriye dönük planlar arasında konuşuluyor. Ancak bunun için muhalefet partilerinin desteği gerekiyor. Muhalefet desteğini sağlamak için 2016 yılında CHP’ye karşı kullanılan “referandum” kozunun bu kez İYİ Parti’ye karşı kullanılması gündeme gelebilir.
Bir iktidar parti yöneticisi, bu konuda muhalefet bloğuna karşı izleyecekleri taktiği BBC Türkçe’ye şöyle anlattı:
“Biz böyle bir değişikliği getirdiğimizde CHP buna karşı çıkabilir. Ama terör suçlarından dokunulmazlığın kaldırılmasına İYİ Parti karşı mı çıkacak? Bu konudaki hassasiyeti biliyoruz. İşte böyle bir değişikliği getirdiğimizde CHP ile İYİ Parti’yi birbirlerine çan gibi vurdururuz.”