Cumhurbaşkanı adayını tarif etti

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 12, 2021 / 07:45

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Nasıl bir cumhurbaşkanı?” sorusunu yanıtladı.
Edirne’de Muhtarlar Buluşması’nda konuşan Kılıçdaroğlu, adaylık tartışmalarından söz ederek “Bir cumhurbaşkanı arıyorsak önce kafamızda niteliklerini oluşturmamız gerekiyor” dedi.
“Ali mi olsun, Veli mi olsun, anketler, şunlar bunlar. Önce ülkesini seven her vatandaşın elini vicdanını koyup şunu düşünmesi lazım. Bu memlekete nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı. Asıl sorumuz bu olmalı” diye konuşan Kılıçdaroğlu’na göre ideal cumhurbaşkanının taşıması gereken vasıflar şunlar:
83 milyonu kucaklamalı. Tarafsız olmalı, bir partinin genel başkanı değil. bütün vatandaşları kucaklamalı. Cumhurbaşkanı çok önemli günlerde çok önemli zamanlarda açıklamalar yapar. Cumhurbaşkanı her şeye maydanoz olmaz. Kendisi ve ailesiyle birlikte örnek olmalı. Mütevazı olmalı. Cumhurbaşkanı mal varlığı dolayısıyla birilerinin tehdidine maruz kalamaz. Ahlaklı, sevecen ve adaletli olmalı. Tehdit edildiği zaman “Araştırmazsanız namertsiniz” diyebilecek niteliklere sahip olmalı. Sivil vesayeti kaldırmalı. Darbe hukukunun kalıntılarını temizlemeye söz vermeli. Parlamento üzerindeki vesayeti sonlandırmalı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top