Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon’daki Ayasofya ve Sümela’yı açtı

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 29, 2020 / 07:40

Trabzon’daki Ayasofya Camii ile Sümela Manastırı’nın restorasyon sonrası açılış törenlerine canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada “Tarihi eserleri koruma noktasında Batılı ülkelerin Türkiye’ye söz söyleme hakkı yoktur” dedi.
Törendeki canlı yayında Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’a iki eserin dış cephe çalışmalarının iyileştirilmesi talimatını veren Erdoğan, Başkan Ersoy’dan 1 Temmuz 2001’e yetiştirme sözü aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ortahisar’daki Ayasofya Camii’nin açılış töreni sırasında İstanbul’daki Ayasofya ile söze girdi ve “Milletimizin değerlerine ve kültürüne husumet duyanlar yine Ayasofya üzerinden gerçek niyetlerini ortaya döktüler. Milletimizin Anadolu’daki bin yıllık varlığını kabul edemeyenler bir kez daha Ayasofya bahanesi ile kinlerini kustular” şeklinde konuştu.
“Müdahil olduğumuz her meselede bu perspektifle hareket ediyoruz” diyen Erdoğan, “Suriye’de mazlumların feryatlarına bigane kalmadıysak, Libya’da da ülkenin meşru yönetiminin işbirliği çağrısını cevapsız bırakmadık. Azerbaycanlı kardeşlerimizin vatanlarını savunma çabalarını aynı anlayışla destekliyoruz. Kendileri bin yıl önceki, 500 yıl önceki hesapları bir türlü kapatamayarak, sessiz kalmamızı bekleyenlere elbette verecek cevabımız olacaktır” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top