Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘asker eğlencesi’ talimatı’Valime hepsini toplayıp götürün dedim’

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 5, 2020 / 04:14

Salgın günlerinde tartışma yaratan asker uğurlama görüntüleriyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Valime böyle durumlarda toplayıp götürün dedim” ifadelerini kullandı. Twitter’dan paylaşım yapan Süleyman Soylu da “Bu görüntüler sadece koronadan dolayı değil toplumsal sorumluluk açısından da kabul edilebilir değil” dedi.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle son günlerde gündeme gelen kaçak asker uğurlama etkinlikleriyle ilgili İstanbul Valiliği’ne talimat verdiğini söyledi. “Asker uğurlama derken arkadaşınızı zehirliyorsunuz” diyen Erdoğan, “Böyle bir yaklaşım olmaz. Valime ‘böyle durumlarda toplayıp götürün dedim. İstanbul’da böyle bir şeye kesinlikle müsade edilmeyecek. Bizim inancımızda tedbirsiz tevekkül olmaz. Rehavetin sonu ya hastalık ya da pişmanlıktır” ifadelerini kullandı.

SOYLU: GÖRÜNTÜLER KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

Twitter’dan paylaşım yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Beykoz’da sosyal mesafeyi hiçe sayıp asker uğurlaması yapan kişilerle ilgili, “Bu görüntüler sadece koronadan dolayı değil toplumsal sorumluluk açısından da kabul edilebilir değil. Bu yanlışı ceza ve takip ile çözebiliriz ancak herkesin polisi kendi vicdanıdır. Unutmayalım!” dedi.

KOCA: TEHLİKE GEÇMİŞ DEĞİL

Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin açılışında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Son günlerde göstergelerimiz tedirginliğimizi artırmaktadır. Tehlike henüz geçmiş değil, son vakaya kadar ülkemiz de vatandaşlarımız da bu riskin altında” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top