Yeni kral istemiyoruz

Yeni kral istemiyoruz
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa'nın ortak Cumhurbaşkanı adayına mutabık kılındığını vurgulayarak, yetki tartışması konusuna açıklık getirdi. "Ortak adayımız şu anki cumhurbaşkanının bir...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa'nın ortak Cumhurbaşkanı adayına mutabık kılındığını vurgulayarak, yetki tartışması konusuna açıklık getirdi. "Ortak adayımız şu anki cumhurbaşkanının bir başka versiyonu olmayacak" diyen Babacan, "Bir kral gidecek yerine hangi kral gelecek arayışında değiliz" ifadesini kullandı. Seçilecek Cumhurbaşkanı'nın "Çok önemli kararlarda önce altı partiyle istişare yapacak, altı partinin rızasını alacak, sonra kendi yetkisini kullanacak"  açıklamasını yapan Babacan, "Genel başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı olma fikrine yakın bir mutabakat var" dedi.

Altılı Masa'nın en önemli üç hedefinin seçimi kazanıp, ülkedeki sorunları "derhal" çözmeye başlayıp parlamenter sisteme geçmek olduğunu söyleyen Babacan, "Sistemi değiştirelim şu hükümetten bir kurtulalım da kervan yolda düzülür" düşüncesine katılmadıklarını dile getirdi. Alınacak tüm kararların altı siyasi partinin rızasıyla olacağını ifade eden Babacan, "Hiç kimsenin endişesi olmasın" dedi: "Herkes bilsin ki kendi desteklediği partinin de onayı olmadan bu sistem yürürlüğe giremeyecek”

T24 Yazarı Murat Sabuncu'ya konuşan Babacan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, iktidar ortağı MHP olamadan seçimi kazanamayacağını söyledi. Babacan aynı zamanda hiçbir partinin de seçimde kendi adayını ilk turda seçtirecek bir durumu olmadığı düşüncesini dile getirdi. Cumhurbaşkanı adayının "Masa içinden" olması gerektiğini vurgulayan Babacan, "Altılı Masa'dan seçilecek ortak aday işimizi kolaylaştırır" dedi.