‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alınan iki liseli genç serbest bırakıldı

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alınan iki liseli genç serbest bırakıldı
İstanbul’da iki lise öğrencisi sabah saatlerinde okullarına yapılan baskınla gözaltına alındı. Öğrencilerin gözaltına alınma gerekçesinin "cumhurbaşkanına hakaret" olduğu belirtildi."Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla...

İstanbul’da iki lise öğrencisi sabah saatlerinde okullarına yapılan baskınla gözaltına alındı. Öğrencilerin gözaltına alınma gerekçesinin "cumhurbaşkanına hakaret" olduğu belirtildi.

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla gözaltına alınan 16 ve 17 yaşındaki iki lise öğrencisi, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Avukatları Ayşe Özdemir'in verdiği bilgiye göre, suçlamanın gerekçesi gençlerin İstanbul Beyoğlu'nda düzenlenen 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü protestoları sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin geçtiği sloganlar atmalarıydı.

Polisin kamera görüntülerinden kimliklerini tespit edebildiği protestoculara ulaştığını söyleyen Özdemir, yetişkinlerin de benzer gerekçelerle daha önce ifadelerinin alındığını belirtti.

Emniyet görevlileri tarafından bu sabah okullarından alınarak Üsküdar Çocuk Şube Müdürlüğü ve ardından İstanbul Adliyesine sevk edilen gençler, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.