Cumhurbaşkanı'ndan çiftçiye tavsiye: Manda yoğurdu, Medine hurması…

Cumhurbaşkanı'ndan çiftçiye tavsiye: Manda yoğurdu, Medine hurması…
Cumhurbaşkanı Erdoğan çiftçilere beslenme tavsiyesi verdi: Manda yoğurdu hakikaten kalitedir. İçine şöyle Medine hurması doğrarım, çay kaşığı kestane balı ve yulaf ezmesi atarım. Bunu yer yatarım, şifa…Cumhurbaşkanı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan çiftçilere beslenme tavsiyesi verdi: Manda yoğurdu hakikaten kalitedir. İçine şöyle Medine hurması doğrarım, çay kaşığı kestane balı ve yulaf ezmesi atarım. Bunu yer yatarım, şifa…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tokat ziyaretinde Tokat Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesislerinde çiftçilerle bir araya geldiği programın görüntüleri paylaşıldı. Cumhurbaşkanlığı’nın yayınladığı videoya göre çiftçileri dinleyen Erdoğan beslenme tavsiyesinde bulundu. Akşamları manda yoğurdu yediğini belirten Erdoğan şunları söyledi: “Şimdi ben bir şey tavsiye edeceğim. Ben şunu yapıyorum, her akşam yatarken manda yoğurdu. Manda yoğurdu hakikaten kalitedir, çok iyidir. Onun içine şöyle Medine hurması doğrarım, 3 tane veya 5 tane. Ona biraz çay kaşığı kestane balı ve yulaf ezmesi atarım. Bu dörtlüyü karıştırarak yer yatarım, şifa. Eskişehir’de bizde olan belediyelerden biri, o sürekli bakraç içinde manda yoğurdumu gönderir. Bir de Ankara Mamak belediye başkanımız bakraç içinde temin ediyor. Tavsiye ederim.”

'TAVSİYE'NİN MALİYETİ 405 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, çiftçilere verdiği beslenme tavsiyesine tepki yağdı. Ekonomik kriz karşısında yurttaşların her geçen gün daha da fakirleştiğine dikkat çeken siyasetçiler, eleştirilerini sosyal medyadan paylaştı. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, tarifin maliyetini hesapladı: “Yiyecek ekmek almak için uzun kuyruklarda bekleyen halka Erdoğan’ın gecelik şifa tavsiyelerinin fiyatı 405 TL! Parayı nereden bulacaklarını söylersen şifa olur belki!”

Videolu paylaşım yapan Özkan, çömlekte 1 kilogram manda yoğurdunun 78 lira, 1 kilogram Medine hurmasının 120 lira, 460 gram kestane balının 180 lira, 350 gram yulaf ezmesinin 27 lira olduğunu belirtti.

4 KİŞİLİK AİLEYE MALİYETİ: 4020 TL
Ekonomist ve Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota da Erdoğan’ın ‘şifa’ diye önerdiği karışımın dört kişilik bir aileye maliyetini hesapladı. Rota’nın hesabına göre; 4 kişilik bir ailenin Erdoğan’ın ‘şifa’ reçetesini uygulamasının maliyeti 4.020 TL’yi buluyor.

“TÜRKİYE’NİN GERÇEĞİ SARAYIN MUTFAĞINDA DEĞİL”
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Turist gibi yaşayan onlar, manda yoğurdu yiyen onlar, kestane balı yiyen onlar… Biz de pazarın döküntüsünü yiyoruz! Türkiye’nin gerçeği sarayın mutfağında değil; sokakta, vatandaşın sofrasında” tepkisini gösterdi.

“REİS DEDİĞİN BÖYLE OLUR”
Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt, “Sayın Erdoğan, akşam yatmadan önce bir tabak manda yoğurdu, kestane balı, medine hurması, biraz yulaf karışımı yer yatarmış. Reis dediğin böyle olur(!) Vatandaşının sağlığını düşünür. Muhalefet ne düşünüyor? Varsa yoksa açlık, yokluk. Var olasın başkanım. Sen olmasan ne yer bu millet” dedi.

“MİLYONLARCA İNSAN DIŞARIDA AÇ GEZİYOR, AÇ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Beyefendi her akşam yatmadan önce; manda yoğurdu, kestane balı, Medine hurması ve yulafı karıştırıp yiyormuş. Millet çocuğuna süt bulamıyor. Bir lira tasarruf yapmak için Halk Ekmek kuyruklarında saatlerce bekliyor. Ama siz, malı götürüyorsunuz. Hayat size güzel” ifadelerini kullandı: “Emine Hanım, ‘porsiyon küçültün’ demişti. Siz porsiyonu büyüttünüz. Belli ki saraydaki porsiyonlar büyümüş durumda. Milletvekillerinizden biri çıkıyor diyor ki, ‘domatesi taneyle alın.’ Öbürü, ‘yarım kilo kıymacık alın’ diyor. Artık milletle dalga geçiyorsunuz. Milletten o kadar koptunuz ki dalga geçiyorsunuz.”