Cumhurbaşkanlığı ödülleri sahiplerini buldu

Cumhurbaşkanlığı ödülleri sahiplerini buldu
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı 2021 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin sahiplerini...

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı 2021 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin sahiplerini kasım ayında açıkladı. Buna göre bilim kültür alanında Teoman Duralı, müzik alanında İdil Biret, görsel sanatlar alanında Alev Ebuzziya, sinema alanında Cüneyt Arkın, edebiyat alanında Gürbüz Azak, kaligrafi alanında Etem Çalışkan, sahaflık alanında İbrahim Manav, vefa ödülü alanında ise Kemal Tahir Cumhurbaşkanlığı 2021 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’ne layık görüldü.

Törende konuşan Erdoğan, Türkiye’nin, sessiz sedasız şekilde, dünyanın dört bir yanında sayıları milyarları bulan insanın evine girdiği kültür faaliyetlerinden birinin de televizyon dizileri olduğunu söyledi. Erdoğan, geçmişte Türk televizyon kanallarının, her biri üretildiği ülkenin kültür-sanat ideolojisiyle gelen yabancı dizilerin işgali altında olduğunu kaydetti.
Şimdi Türkiye›nin kendi tarihini anlatan, Türkiye›de üretilen televizyon dizilerinin, 150›ye yakın ülkeye ihraç edildiğini belirten Erdoğan, dünyada ABD›den sonra en fazla dizi ihraç eden ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.