Cumhurbaşkanlığı salgın dinlemedi

Cumhurbaşkanlığı salgın dinlemedi
Pandemi tedbirleri kapsamında haftalardır sosyal mesafenin korunması gerektiği uyarıları yapılırken ve her türlü sportif, kültürel, sanatsal faaliyetlere sınırlandırma getirilmişken Antalya Opera ve Balesi’nin Cumhurbaşkanlığı...

Pandemi tedbirleri kapsamında haftalardır sosyal mesafenin korunması gerektiği uyarıları yapılırken ve her türlü sportif, kültürel, sanatsal faaliyetlere sınırlandırma getirilmişken Antalya Opera ve Balesi’nin Cumhurbaşkanlığı görevlendirmesiyle konser vereceği iddiası ortaya çıktı. CHP’li Aydın Özer, “Sosyal mesafe kurallarına uyulamayacağı itirazlarına ‘Maskelerinizi takar çalarsınız’ yanıtı alındığı söylenmektedir” dedi.
Söz konusu konserin bayramda bir televizyon kanalında yayınlanacağı, çekimlerin ise 14 Mayıs’ta Pamukkale’de Hierapolis antik kentinde gerçekleştirileceği ileri sürüldü. Ayrıca itiraz edenlerin maaşından kesintisi yapılacağı ve sözleşmelerinin yenilenmeyeceği gibi tehditlere maruz bırakıldığı belirtildi. Sosyal medyada negatif paylaşım yapılması halinde ise soruşturma açılacağının söylendiği iddia edildi.
‘SANATÇI NEDEN RİSKE EDİLDİ?’
Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a birer soru önergesi veren CHP’li Aydın Özer, “Sanatçıların hayatı neden riske edilmiştir?” diye sordu. Özer soru önergesinde, görevlendirmenin sözlü olarak yapıldığını belirterek, “80 kişilik topluluk 7-8 otobüsle “sosyal mesafe kuralları gözetilerek” ve pandemi tedbirleri kapsamında “maske, dezenfektan ve ateş ölçer” ile Pamukkale’ye götürülecektir” ifadelerini kullandı.
“KONSERİ PLANLAYAN KİM?”
Özer’in iki bakanlığa yönelttiği önergede konser planlamasının kim tarafından yapıldığı ve neden Antalya ilinin tercih edildiği soruları yer aldı. Ayrıca, ortaya atılan maaş kesintisi ve negatif paylaşım yapanlara soruşturma açılacağı iddialarının da doğru olup olmadığı soruldu.