Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turunda deprem bölgesinde kaç seçmen oy kullanacak?

Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turunda deprem bölgesinde kaç seçmen oy kullanacak?
Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin ikinci turunda deprem bölgesinde seçmenler oy verme işlemini sağlam olduğu tescillenen okullarda gerçekleştirecek. Ayrıca bölgede bazı okulların bahçesine kurulan konteynerlarda oy verme işlemi...

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin ikinci turunda deprem bölgesinde seçmenler oy verme işlemini sağlam olduğu tescillenen okullarda gerçekleştirecek. Ayrıca bölgede bazı okulların bahçesine kurulan konteynerlarda oy verme işlemi sürdürülecek. Seçimin ilk turunda deprem bölgesinde kayıtlı seçmen sayısı 8 milyon 993 bin 349 olarak açıklanmıştı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için sandık başında. Yurt içinde 60 milyon 745 bin 366 seçmen 191 bin 910 sandıkta oy kullanacak.

Seçimlerin ilk turunda deprem bölgesinde toplam kayıtlı 8 milyon 993 bin 349 seçmen yer aldı. 

Seçimlerin 2'inci tura kalması ile birlikte yurt genelinde 47 bin 523 seçmen daha ilk kez oy verecek. Yurtdışında ise ikinci turdaki yeni seçmen sayısı 2 bin 435 olacak.

Böylece seçimin 2'inci turunda 49 bin 958 seçmen daha ilk kez sandığa gidecek.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ilk turunda yurt içinde kayıtlı seçmen sayısı 60 milyon 697 bin 843 olarak açıklanmıştı.

Deprem bölgesinde oy kullanma işlemi

Deprem bölgesinde oy verme işlemi ise konteynerlarda ve bazı köy meydanlarında gerçekleştirilecek. Ayrıca deprem bölgesinde yer alan ve yıkılan okul binaları yerine seçmenler, sağlam olduğu tescillenen okullarda oy kullanma işlemini sürdürecek. Seçmenler ayrıca okul bahçelerine kurulan konteynerlarda oy kullanma işlemini gerçekleştirecek. 

Cumartesi günü ile birlikte büyük kentlerin otogarlarında deprem bölgesine oy verme işlemi için gitmek isteyen çok sayıda yurttaş ciddi bir yoğunluk oluşturmuştu.

YSK Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs öncesinde yaptığı açıklamada deprem bölgesinden diğer illere kaydını aldıran seçmen sayısının yaklaşık 133 bin olduğunu açıklamıştı.