“Cumhurbaşkanlığı yüzünden acı ve zayiat katlanarak artmıştır”

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 19, 2023 / 07:29

Millet İttifakı’ndan yapılan ortak açıklamada, her konuda talimatın bir kişiden beklendiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin depremde yaşanan acıların katlanmasına neden olduğuna işaret edilerek “AFAD’da liyakatten yoksun insanlara üst düzey kadrolarda sorumluluk verilmesi, depreme dayanıksız binalara hiçbir rapor istenmeden imar affı çıkarılması ve inşaat sektöründe yolsuzluklara kapı aralayan rant hırsı milletimize ölümcül bir fatura ödetti” denildi. İttifakın seçimlere ilişkin toplantısının 2 Mart’ta yapılacağı duyuruldu.

“SİYASETEN SORUMLULUK ALACAĞIZ”

Kahramanmaraş depremleri nedeniyle 13 Şubat’ta yapılacak toplantıyı erteleyen Millet İttifakı liderleri dün Saadet Partisi Genel Merkezi’nde “deprem” gündemiyle bir araya geldi. Yapılan açıklamada, kısa, orta ve uzun vadede yapılacak işler için komisyon kurulacağı belirtilerek “Felaketten dersler çıkararak, şehirlerimizi ortak akılla inşa etmek mecburiyetindeyiz. Siyaseten sorumluluk alacağız. Ortak Politikalar Metnimizde yer alan “Kentleşme” ve “Afet Yönetimi” başlıkları altındaki yol haritamızı uygulayacağız. ‘Nasıl olsa deprem olmaz’ diye değil, ‘yarın deprem olacakmış gibi’ güçlü bir kriz yönetimi inşa edeceğiz. Aç ve açıkta tek bir insanımızı bırakmayacağız! Yaralarımızı birlikte saracağız” ifadeleri kullanıldı.

“SORUMLULAR NOT EDİLDİ”

Açıklamada, afet öncesi yeterli tedbirlerin alınmadığının ortada olduğu belirtilerek “Hiçbir bürokratın inisiyatif alamadığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yüzünden acılar ve zayiat katlanarak artmıştır. Afet süreci iyi yönetilememiş, arama-kurtarma çalışmalarında geç ve yetersiz kalınmıştır. Hukuki, idari ve siyasi sorumlular not edilmiştir” denildi.

“YABANCILARA EV SATIŞI YASAKLANSIN”

Millet İttifakı liderleri, afet bölgelerinde yabancılara ev, arsa ve arazi satışının yasaklanması yönünde uyarıda bulundu. Açıklamada “Hatay başta olmak üzere demografik ve sosyal yapının korunması büyük önem arz etmektedir. Özellikle bu konunun takipçisiyiz!” ifadesi kullanıldı.

“UZAKTAN EĞİTİM KARARINDAN DÖNÜLSÜN”

Açıklamada, üniversiteleri uzaktan eğitime geçirme kararından acilen vazgeçilmesi istendi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top