Cumhurbaşkanlığı’nın yatı da var

Cumhurbaşkanlığı’nın yatı da var
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için Okluk’ta yaptırılan yazlık sarayın inşası tartışmaları gündemdeki yerini korurken 2020 uydu görüntülerinde söz konusu koya demirleyen bir mega yat ortaya çıktı. Sözcü yazarı Çiğdem...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için Okluk’ta yaptırılan yazlık sarayın inşası tartışmaları gündemdeki yerini korurken 2020 uydu görüntülerinde söz konusu koya demirleyen bir mega yat ortaya çıktı. Sözcü yazarı Çiğdem Toker, söz konusu yatın kime ait olduğu sordu.
Odatv.com’da Hürrem Elmasçı kaleme aldığı yazıda ise “Sosyal medyada herkes tahmin yürüttü. Ben size doğrusunu yazayım çocuklar” diyerek yatın kime ait olduğunu yazdı:
“O, 50 metrelik yat Cumhurbaşkanlığı envanterine kayıtlı. Şöyle: Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel yurt dışı konukların ağırlanması için tekne yapılmasını istedi. Teknenin yapımı ne yazık ki sekiz yıl sürdü; 1 Mayıs 2000 tarihinde bitti. 30 milyon dolarlık tekneye ‘Yakamoz’ adı verildi… Fakat Demirel’in görev süresi bitmiş koltuğa Ahmet Necdet Sezer oturmuştu. Cumhurbaşkanı Sezer, ‘devletin yatı olmaz’ diye gemiyi Deniz Kuvvetlerine verdi; ‘öğrencilerin eğitiminde kullanılsın’ diye. Aradan yine yıllar geçti. Cumhurbaşkanlığı envanterinde olan bu yat hurdaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2018 yılında gemiyi tamir ettirdi ve protokol amaçlı kullanılmasını istedi. İşte Okluk Sarayı’ndaki o yat bu…”