Cumhuriyet’in 99. yılı Beşiktaş’ta Fener Alayı ve Duman konseri ile kutlandı

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 30, 2022 / 03:39

Beşiktaş Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümünü Fener Alayı ve Duman konseriyle kutladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Herkesi Beşiktaş’ta Cumhuriyetimize sahip çıkmaya ve Bayramımızı coşkuyla kutlamaya davet ediyorum” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı için ilk adımı attığı ve milli mücadelenin fitilini ateşlemek için yola çıktığı Beşiktaş’ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar, resmi tören programıyla başladı.  29 Ekim günü Beşiktaş’ta gündüz saatlerinden itibaren Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yansıtan marşlar, ilçenin cadde ve sokaklarında ses ve anons araçlarından yükselerek yurttaşlara doyasıya yaşatıldı.  Saatler 19.30’u gösterdiğinde ise Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat öncülüğünde; genci, yaşlısı binlerce vatandaş Beşiktaş Şairler Sofası Parkı önünde buluşarak ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri, meşaleler ile dillerinde marşlarla Barbaros Meydanı’na yürüdü. Gecenin finalinde, saat 21.00’de Duman konseri gerçekleşti.

“MİLLİ BAYRAMLAR EN GÜZEL BEŞİKTAŞ’TA KUTLANIR”

Başkan Rıza Akpolat, “Çevre ilçelerden, illerden dört bir taraftan bugün buraya gelip bizim Cumhuriyet Bayramı coşkumuza ortak olan sizlere yürekten hoş geldiniz diyorum. İyi ki varsınız. 30 Ağustos’ta burada 30 Ağustos Zafer Bayramı’nızı kutladık ve başlangıcını burada yaptık. Tam bir ay süren bir festivali Beşiktaş’a kazandırdık. Ve şimdi Cumhuriyet Bayramı’yla yine Barbaros Meydanı’nda sizlerle beraberiz. Festivallerin yasaklandığı, milli bayramların kısıtlandığı bir dönemde hem bir aylık festivali hem de Cumhuriyet Bayramımızı doyasıya sizinle kutlamak için buradayız. Türkiye’de milli bayramlar en güzel Beşiktaş’ta kutlanır. En büyük coşkular Beşiktaş’ta yaşanır. Çünkü Beşiktaş Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı evinin olduğu, düşman gemileri Dolmabahçe önlerine geldiğinde ‘geldikleri gibi giderler’ dediği yerin adıdır Beşiktaş. Bütün savaş planlarını yaptığı ve Cumhuriyetle ilgili bütün çalışmalarını hayata geçirdiği yerin adıdır Beşiktaş” açıklamasını yaptı. 

“100’ÜNCÜ YILDA ULUSLARARASI FESTİVAL DÜZENLEYECEĞİZ”

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan ederek büyük devrim gerçekleştirdiğini belirten Başkan Akpolat sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyeti kendisinin deyimiyle kimsesizlerin kimsesi, olan cumhuriyeti bizlere en önemlisi de gençlerimize emanet etmiştir. Dolayısıyla bizler de Cumhuriyeti ve Cumhuriyet değerlerini yükseltmeye görev yaptığımız bütün yerlerde, bütün görev anlayışımızın merkezine bu değerleri koyarak bu bayramlarımızı kutlamaya, bu değerleri büyütmeye gayret göstereceğiz ve daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yesene Cumhuriyetin yüzüncü yılında çok büyük bir festivali, uluslararası bir festivali Beşiktaş’ımıza kazandıracağız.

“O OLMASA BEN VE AİLEM OLMAYABİLİRDİK”

Yürüyüşe arkadaşlarıyla katılan 28 yaşındaki Tuğba Gülnar, “Cumhuriyeti kutlamak için burada, Beşiktaş’tayız. Çok mutluyuz. Biraz sonra yürüyüş yapacağız. Hepimizde bir coşku var. Cumhuriyetimizin 99’uncu yılını kutluyorum. Cumhuriyet; özgürlük, demokrasi, her şeydir” dedi. 

Annesiyle gelen 12 yaşındaki Lal Atız ise duygularını, “Bugün ülkemi sevdiğim için ve İstanbul çocuğu olduğum için geldim. Ülkeme destek vermek istedim. Doğup büyüdüğümden beri bu tarz günlerde hep yürüyüş yapmışımdır. Ve bu da benim için ülkeme katkı gibi geliyor. Bunlar benim için çok güzel. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, iyi ki bizi kurtarmış. O olmasa bu anı yaşayamazdık. Şu anda belki savaşıyor, aç ya da susuz olabilirdik. Benim ailem olmayabilirdi. Ben olmayabilirdim” şeklinde ifade etti. 

2,5 AYLIK BEBEKLERİYLE YÜRÜDÜLER

Yürüyüşe henüz 2 buçuk aylık bebekleri ile gelen Gizem Solmaz, “29 Ekim’i bebeğimizle kutlamak istedik. Yürüyüş yapıp ardından konsere gideceğiz. Cumhuriyet Bayramı bize bahşedilen en güzel bayramlardan biridir. Özellikle Türk kadınları için bize verilmiş olan en güzel, en mutlu şeylerden birisi. Çocuğumuzu buna aşılamak çok istiyoruz ve şimdiden ona bu mutlu anı yaşatmayı, Atatürk’ün o değerli düşüncelerini, fikirleriyle de büyümesini istiyoruz. Onun izinden devam ediyoruz. Çocuğumuza da bunu aşılamayı planlıyoruz” dedi. 

Bebeğin babası Umut Solmaz da şu şekilde konuştu:

“Burada olmak çok değişik, çok güzel bir duygu. Çocuğumuzla ilk defa bu ortamda bulunmak ise çok değişik, etkileyici bir şey. İnşallah Cumhuriyetimizin nice nice uzun yıllarca böyle kutlamalarına şahitlik ederiz. Bütün milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top