Cumhuriyetin ilk borç senedi

Cumhuriyetin ilk borç senedi
Türkiye’nin ilk borç senedi, online müzayede ile satışa çıkarıldı.1927 yılında İsveçli İsveçli Nydgvist&Holm firmasına tren alımı bedeli olarak 1 milyon 475 bin altın dolar karşılığında yazılan senet, “0001”...

Türkiye’nin ilk borç senedi, online müzayede ile satışa çıkarıldı.

1927 yılında İsveçli İsveçli Nydgvist&Holm firmasına tren alımı bedeli olarak 1 milyon 475 bin altın dolar karşılığında yazılan senet, “0001” numarası ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk borç senedi olma özelliğini taşıyor.

49. Online Nümismatik Müzayedesi’nde en dikkat çekenler arasında yer alan borç senedi, Maliye Bakanlığı’nın İsveçli firmaya farklı tarihler için verdiği 3 senedin ilki olan “0001” numaralı senet.

Borç senedi online müzayede şirketinde 500 bin TL başlangıç fiyatı ile satışa sunuluyor. Diğer iki senetlerden biri Finansbank Koleksiyonu’nda yer alırken, öteki ise Fransız bir koleksiyonerde bulunuyor.

Osmanlı’nın en büyük kağıt para küpürü Sultan Reşad dönemi 1000 lirası, 1 milyon 400 bin TL başlangıç fiyatı ile açık artırmaya çıkanlar arasında öne çıkıyor. Müzayede 6 Kasım’da sona erecek.