CÜNEYT ÇAKIR’A RAĞMEN

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 29, 2021 / 14:48

İlk 20 dakikanın Beşiktaş adına özeti, kaçan iki yüzde yüz gol ve verilmeyen bir penaltıydı. Karagümrük adına ise anlamsız bir sertlik ve tuhaf bir enerji boşalımı.

Üç Türk oyuncu zorunluluğunun “Atibasızlığa” mahkûm ettiği Beşiktaş’ın 11’i, birbirine alışma, topu alıp verme, alanları doğru zamanda boşaltıp doldurma meselesine pek hazır görünmüyor. Geçen senenin şampiyonu, apoleti takanlarla, bu apoleti takma adayları arasında uyum sorunu görünüyor, ama daha yolun başındalar.

Geçen yıl milli maç arası ilaç gibi gelmişti. Bu sene de aynı olur, telaşa gerek yok.

Beşiktaş uzun yıllardır klasik bir 10 numara ile oynamıyor. 10 numara görevini sıralı bir şekilde üstleniyorlardı öteden beri. Artık klasik bir on numara var, Alex Teixeira. 30. dakikada klasına yakışan golü atan Alex. Ve yetenekli krampon, sadece Beşiktaş için bir yenilik değil. Rakipleri de 10 numarasız Beşiktaş’a odaklıydı ve ezberdi. Artık kim kimi yenerse. Ama Beşiktaş’ın değişen sistemi, uyum için zaman istiyor.

Salih’in yetenekli ayakları, dün gece Atiba’nın kesiciliği ile görevlendirilmişti. Josef oradaki tüm yükü kaldırabilse, Salih de biraz daha Teixeira ile yakın oynayabilse rakiplerini daha fazla abandone eden bir takım çıkar. Yine zaman lazım.

Ben yazmaya doydum, o yapmaya doyamadı. Cüneyt Çakır Bey’den söz ediyorum. Bu adamın iki gömleği var. Yurt dışında ayrı renk giyiyor, yurt içinde ayrı. Salih’e çıkardığı sarı karta bakın, bir daha düdük vermezsiniz. Anlayamıyorum vallahi anlayamıyorum.

Batshuayi, ne kadar doğru bir transfer olduğunu bu müsabakanın daha ilk yarısında gösterdi. Oyuna küsmeyen, yine yeniden deneyen, doğru yerlere koşan ve rakip defansı bunaltan oyunuyla tam notu hak etti.

Beşiktaş ilk yarı rakibinden daha az topla oynadı ama rakibinden üç kat fazla şutla yokladı kaleyi. Karagümrük’ün topa daha fazla sahip olması da tesadüf değil. Francesco Farioli’nin göreve geldiği günden beri bu takım, ligin en çok topa sahip olanı.

Dedim ya Cüneyt Çakır. İkinci yarı, Salih’e ilk yarıda verdiği manasız ve haksız sarı kartın haklı ikincisini çıkardı ve Beşiktaş adeta ikinci yarıya 10 kişi başladı. Salih futbol kariyerinin ilk kırmızı kartını meşhur hakemimizin elinden gördü. Ne diyeyim Cüneyt Bey size? Tebrik mi edeyim? Bravo.

Salih’in oyundan atılması, sahanın en iyi topçusu Teixeira’nın kenara çekilmesi Necip’in oyuna alınmasıyla sonuçlandı.

Bu durum aynı zamanda Beşiktaş’ın ikinci yarıya ilk yarıdaki temposuyla başlayamamasına da neden oldu. Karagümrük’e en geriden oyun kurma şansı doğdu.

Ancak Karagümrük topa sahip olma konusundaki başarısını oyunu kurma konusunda gösteremedi. Beşiktaş 45 dakika 10 kişi oynamasına rağmen maçı koparacak pozisyonları buldu. Hele 79’da yumuşacık ayağıyla Ghezzal’in Batshuayi’ye “Al da at be” dediği top vardı ki çok yazık oldu Kartal adına.

Cüneyt Bey’in icat ettiği 7 dakika uzatma da işe yaramadı. Çok yorulan Beşiktaş önemli bir üç puanı almayı başardı.

Önemli bir mesele bu 8 yabancı 3 Türk oyuncu meselesi. Futbol federasyonunun iş bilmezlerine bir daha söyleyelim. Koyduğunuz kural en fazla 8 yabancı sahada olabilir diyor, 3 Türk oyuncu demiyor. Yani bir Türk oyuncu atıldığı yahut alındığı zaman yaşanan bir karışıklık var. Dün gece de Salih oyundan atıldıktan sonra maçın dördüncü hakemi üç oyuncu diyerek Beşiktaş kulübesini yanıltı.

Uzatmayın artık bu yanlıştan dönün. Ligi yangın yerine çevirmeyin.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top