Daha önce çözdük, yine çözeriz

Daha önce çözdük, yine çözeriz
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. Partisinin ekonomik krize karşı 21 çözüm önerisini açıklayan Babacan, “Erdoğan, ‘Tüm dünyada...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. Partisinin ekonomik krize karşı 21 çözüm önerisini açıklayan Babacan, “Erdoğan, ‘Tüm dünyada kriz var’ diyerek yaşananları mazur göstermeye çalışıyor. Dünyada bizdekine benzer nitelikte bir kriz yok. Olan biten burada, Türkiye’de. Çünkü olan bitenin faili Beştepe’de. Bu, yerli ve millî bir kriz” dedi.

“2001’deki krizi çözmemiz 2 sene sürmüştü. 2008-2009 krizini altı ayda çözdük, yine çözeriz” diyen Babacan, 21 çözüm önerisi sundu.

İktidarın “Bağımsızlık mücadelesi” gibi ifadelerle toplumu kandırmaya çalışmaması gerektiğini belirten Babacan, “O günler geçti. İneceğiniz durağa gelmek üzereyiz. Müsait bir yerde inmeye yavaş yavaş hazırlanın” dedi.

Babacan’ın açıkladığı çözüm önerilerinden öne çıkanlar şöyle:
-Merkez Bankası yasası derhal değiştirilerek banka tam bağımsız hale getirilmelidir.
-TÜİK yasası derhal değiştirilerek kurum tam bağımsız hale getirilmelidir.
-Bir kara delik hakine gelen Varlık Fonu ve ne işlev gördüğü belli olmayan kurullar, bir sürü politika kurulu derhal kapatılmalıdır.
-Kamu bankalarının siyasi mülahazalarla kredi verme operasyonları durdurulmalıdır.
-Esnafımız için de özel bir doğrudan destek, kredi ve garanti programı acilen oluşturulmalıdır.