Dalga geçer gibi

Dalga geçer gibi
CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, çeşitli bakanlıkların 18 Eylül 2018 tarihinden bu yana kaç kişiye para karşılığı Türk vatandaşlığı verdiği sordu. Soylu, önerge tarihinden...

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, çeşitli bakanlıkların 18 Eylül 2018 tarihinden bu yana kaç kişiye para karşılığı Türk vatandaşlığı verdiği sordu. Soylu, önerge tarihinden yaklaşık altı ay sonra verdiği tek cümlelik yanıtında; “Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin iş ve işlemler, Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğe göre yapılmaktadır” açıklamasını yaptı.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer; yabancı uyrukluların Türk vatandaşlığını parayla aldığı yönündeki tartışmayı TBMM gündemine taşımıştı. Taşcıer, önergesini ve yanıtını paylaştığı sosyal medya mesajında; “Recep Tayyip Erdoğan iktidarının parayla Türk vatandaşlığı satması bu milleti rahatsız ediyor. Milletin vekili olarak İçişleri Bakanlığı’na bugüne dek kaç kişinin parayla vatandaşlık aldığını sordum. Önergemi ve 6 ay sonra gelen cevabı (!) halkımızın takdirine bırakıyorum” tepkisini gösterdi.