‘Damat’ eleştirisine soruşturma açıldı

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 30, 2020 / 08:04

Göztepe Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamada “Damat” eleştirisi yapan Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi, avukat Ali Rıza Dizdar hakkında, hakaret suçundan soruşturma başlatıldı. Dizdar’ın “Damat” eleştirisi için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın şikayetçi olduğu öğrenildi.
Soruşturma kapsamında savcılığa ifade veren Avukat Dizdar savcılıkta soruşturma kapsamında, şikayetçi konumundaki Bakan Albayrak’ın adının veya unvanının konuşmasında geçmediğini, sadece ‘damat’ dediğini” söyledi. Avukat Dizdar “Benim mevcut konuşmamda herhangi bir hakaret yoktur. Basında ‘damat müdahale etti’ cümleleri geçiyordu, ben de konuşmamda sadece damat dedim. Ben konuşmamda müştekinin ismini vermedim. Konuşmam Göztepe maçının eleştirisi niteliğindeydi. Herhangi bir kişiyi hedef almadım. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.” dedi.
2020’nin ilk üç ayında Bakan Albayrak’ın adının geçtiği binden fazla haber için erişim engeli getirilirken, Albayrak eleştirileri için de 11 gazeteci hakkında dava ya da soruşturma açıldı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top