Danışman bilmecesinde sessizlik hakim

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 14, 2023 / 08:26

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uzun yıllardır müşavirliğini ve danışmanlığını yapan Emin Şen’e ait olduğu belirtilen sosyal medyadaki “Anıtkabir yakılacak” yazılı paylaşımı hatırlatarak Soylu’yu istifaya çağırdı.

Özgür Özel, Emin Şen’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 8 bin kişilik trol ordusu Ebabil Harekatı’nı yönettiğini, bunu finanse etmek için de kamudan 23 milyon lirayı bulan ihaleler aldığını açıklamıştı.

Özel, Emin Şen’in Jandarma ve Emniyet’in resmi Twitter hesabına erişimi olduğunu da söylemişti.

Şen ve bakanlık, iddiaların doğru olmadığını savunurken tartışma büyüyor. Özel dün de Şen’in ‘Eminimsi’ adlı Twitter hesabından 2010’da atılan “Anıtkabir 2023’te yakılacak” tweet’inin ekran görüntüsünü paylaştı. Soylu’nun Anıtkabir ziyaretinden de bir fotoğraf kullanan Özel’in, paylaşımı şöyle:

“10 Kasım 2022’de Anıtkabir’e gidip AKP Genel Başkanı’nın arkasında yürüyordun! Bu da 12 yıldır yanında övünerek tuttuğun müşavirinin Anıtkabir hakkındaki paylaşımı… Daha hala o makamı işgal edecek misin Süleyman Soylu? Zerre kadar şerefin varsa istifanı yarına bırakmazsın.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top