Danıştay, İstanbul Sözleşmesi itirazını reddetti

Danıştay, İstanbul Sözleşmesi itirazını reddetti
Danıştay, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını hukuka uygun buldu, Cumhurbaşkanı kararının durdurulması taleplerini reddetti.20 Mart tarihli Cumhurbaşkanı kararı sonrası 1 Temmuz’dan itibaren kadına...

Danıştay, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını hukuka uygun buldu, Cumhurbaşkanı kararının durdurulması taleplerini reddetti.

20 Mart tarihli Cumhurbaşkanı kararı sonrası 1 Temmuz’dan itibaren kadına şiddetle mücadelede önemli bir metin olan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına itiraz Danıştay’da reddedildi. Çekilme kararına karşı aralarında CHP, İYİ Parti ve sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu tüzel ve gerçek kişiler tarafından açılan 220 dolayında davada “kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması” talep edildi.

Danıştay 10. Dairesi, çekilme kararının yürütmesinin durdurulması talebini reddetti ancak bu karara davacılar itiraz etti. Bunun üzerine dosya Danıştay’ın en üst karar organı olan İdari Dava Daireleri Kurulu’na taşındı. Kurul, tüm itirazları oy çokluğuyla reddetti.