Dar gelirlilere 40 bin liraya kadar ‘ev’ kredisi

Dar gelirlilere 40 bin liraya kadar ‘ev’ kredisi
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ev yapan veya onaran ihtiyaç sahibi ailelere normalleşme süreci ve sonrasında da 40 bin liraya kadar destek vereceklerini söyledi.Barınma yardımlarında bir süre önce...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ev yapan veya onaran ihtiyaç sahibi ailelere normalleşme süreci ve sonrasında da 40 bin liraya kadar destek vereceklerini söyledi.
Barınma yardımlarında bir süre önce artışa gittiklerini söyleyen Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, oranların bu şekilde devam edeceğini belirtti. Selçuk, “Betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ise hane başına azami 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık. Prefabrik ev yapımı yardımı kapsamında bir hanenin alabileceği azami yardım tutarını da 20 bin liradan 30 bin liraya yükselttik. Daha önce 3 bin lira olan, afet olayları sonrasında yapılan ev eşyası yardımlarımızı 5 bin lira olarak revize ettik” dedi.