DARBE IMASINA 5 KEZ YAYIN DURDURMA CEZASI

DARBE IMASINA 5 KEZ YAYIN DURDURMA CEZASI
RTÜK’ten yapılan açıklamaya göre Üst Kurul, haftalık olağan toplantı-sında, Halk TV’de canlı yayınlanan “Sözüm Var” programına konuk olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftan-cıoğlu’nun kamuoyunda tepki topla-yan...

RTÜK’ten yapılan açıklamaya göre Üst Kurul, haftalık olağan toplantı-sında, Halk TV’de canlı yayınlanan “Sözüm Var” programına konuk olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftan-cıoğlu’nun kamuoyunda tepki topla-yan sözlerine ilişkin uzman raporunu görüştü. Üst Kurul, raporda yer alan, Kaftancıoğlu’nun programda kullandı-ğı sözleri, milli iradeyi yok sayarak de-mokrasi dışı yöntemlerle halkın seçtiği hükümeti ve yine halkın oylarıyla ha-yata geçirilen yeni yönetim sistemini hedef alan ifadeler olarak değerlendir-di. Yayınlardaki demokrasi dışı ima ve çağrışımların kamu düzenini bozacak, sosyal ve siyasi bir krizin başlamasına neden olacak nitelikte olduğu, kamu-oyu üzerinde korku ve endişe kaynağı olabileceği ve aynı zamanda toplumda kin, düşmanlık ve nefret duygularını artırabileceği sonucuna varan RTÜK, ilgili yasanın ihlal edildiği tespitini yaptı. Halk TV hakkında en üst sınır-dan idari para cezası ve 5 kez program durdurma cezasına karar verildi.Üst Kurul, ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yayın ko-nuğu olduğu “Teke Tek” programında kullanılan bazı ifadelerin ülkücü ca-miayı hedef aldığı değerlendirmesinde bulundu. RTÜK, “prime time”da ya-yınlanan ve her yaştan insanın ekran başında olabileceği bir saatte “it ürür, kervan yürür”, “itlerle uğraşmıyoruz” ifadelerinin kullanmasını yanlış bula-rak Habertürk’e üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Yasaklar diye diyegeldin yasaklayayasaklaya gidiyorsun

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener RTÜK’ün kararına tepki gösterdi. Akşener paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Yasaklar diye diye gel-din yasaklaya yasaklaya gidiyorsun Sayın Erdoğan... Beni ekranına çıkartan Habertürk'e ceza verince bu millet yanan mutfağı, kararan umutları görmeyecek mi, sandıkta son sözü söylemeyecek mi sanıyorsun?”

KAFTANCIOĞLU:HALK TV GÖREVINI YAPTI

Canan Kaftancıoğlu RTÜK’ün verdiği cezaya tepki göstererek twitter hesabın-dan şu paylaşımı yaptı: “Demokrasiler-de, muhalefet iktidarı sandığa gömüp kendisi iktidar olmak için mücadele eder. Darbeci zihniyete sahip olanlar ise basına sopa göstererek susturmaya çalı-şırken sandık yerine boğazı derin sula-rını işaret ederler! Halk tv ve gazeteciler sadece görevlerini yapmışlardır.”