Darbecilere destek konuşması tepki çekince, özür diledi

Darbecilere destek konuşması tepki çekince, özür diledi
Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış’ın bir konuşmasında kullandığı“15 Temmuz darbesini yapanlara da sahip çıkmamız lazım” ifadeleri Ak Parti çevresinde tepkiye yol açınca, yanlış anlaşıldığını açıklayan Yaramış,...

Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış’ın bir konuşmasında kullandığı“15 Temmuz darbesini yapanlara da sahip çıkmamız lazım” ifadeleri Ak Parti çevresinde tepkiye yol açınca, yanlış anlaşıldığını açıklayan Yaramış, özür diledi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi’ndeki, 15 Temmuz’u Anlamak Panelinde bir konuşma yapan Tarih Kurumu Başkanı Yaramış, darbelerin ülkeye ve topluma verdiği zararı anlattıktan sonra, “Bu darbelerin topluma vermiş olduğu zararı azaltmak için, zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan insanları da bizim kazanmaya çalışmamız gerekiyor. Neticede bu bir sosyal yaradır aynı zamanda” ifadelerini kullandı.
Yaramış’ın sözleri kısa sürede sosyal medyada yayılırken, özellikle Ak Partili isimlerden tepki yağdı. Tepkilerin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Yaramış, yanlış anlaşıldığını belirterek “Yanlış anlaşılmaya sebep olan ifadelerim için derin üzüntümü beyan ederim” dedi. Yaramış ayrıca sözlerinin Tarih Kurumunu değil kendisini bağladığını belirtti.
Darbeciye af tavsiyesine Metiner tepki gösterdi
Tarih Kurumu Başkanının sözlerine ateş püsküren Ak Parti’li Mehmet Metiner “Bu adam Türk Tarih Kurumu Başkanı. Afyon Üniversitesinde yaptığı konuşmaya bakın. Darbe teşebbüsüne karışmış ama pişman olmuş FETÖ’cüleri affedip kucaklamamızı salık veriyor. FETÖ ile bu adamlarla mı mücadele edeceğiz? O koltukta onu tutanın samimiyetine asla inanmam” diye yazdı.
Erdoğan’ın yeğeni “Görevden alınmalıdır” dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gazeteci yeğeni Cengiz Er de, Tarih Kurumu Başkanı’na tepki göstererek “Türk Tarih Kurumu Başkanı olmuş ama FETÖ’nün 40 yıllık tarihini bilmiyor ne yazık ki. Hiç pişman olan bir FETÖ’cü gördünüz mü? Şehitlerimizin ruhunu inciten bu adam bence derhal görevden alınmalıdır” mesajın paylaştı.