Darbenin ardından Mali'ye ilk ziyaret Türkiye'den

Darbenin ardından Mali'ye ilk ziyaret Türkiye'den
Ağustos ayının ortalarında yapılan darbe sonucu, Fransa yanlısı Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita'nın darbe ile devrilmesiyle birlikte, Mali’deki askeri cuntaya üst düzey ziyaret gerçekleştiren ilk ülke Türkiye oldu.Dışişleri...

Ağustos ayının ortalarında yapılan darbe sonucu, Fransa yanlısı Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita'nın darbe ile devrilmesiyle birlikte, Mali’deki askeri cuntaya üst düzey ziyaret gerçekleştiren ilk ülke Türkiye oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Batı Afrika ziyareti turu kapsamında geldiği Mali'nin başkenti Bamako'da Halkın Selameti İçin Ulusal Konsey (CNSP) üyeleri ile görüşmesinin ardından Mali Devlet Radyo ve Televizyonuna (ORTM) açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Mali ziyaretinin amacına yönelik, "Mali bizim için dost ve kardeş bir ülke. Zor günlerde her zaman Mali’nin ve kardeş Mali halkının yanında olduk. Mali’nin istikrarı, güvenliği ve de ekonomik kalkınması bizler için de önemli. Batı Afrika için önemli ama tüm kıta için de çok önemli. Özellikle Mali’nin içinden geçtiği şu süreçte bu ziyareti gerçekleştirmek istedik" dedi.