Dargeçit JİTEM davası beraatle sonuçlandı

Dargeçit JİTEM davası beraatle sonuçlandı
Mardin’in Dargeçit ilçesinde 29 Ekim 1995 ile 8 Mart 1996 tarihleri arasında 3’ü çocuk 8 kişinin gözaltında zorla kaybedilmesiyle ilgili açılan, kamuoyunda Dargeçit JİTEM davası olarak bilinen davanın karar duruşmasında,...

Mardin’in Dargeçit ilçesinde 29 Ekim 1995 ile 8 Mart 1996 tarihleri arasında 3’ü çocuk 8 kişinin gözaltında zorla kaybedilmesiyle ilgili açılan, kamuoyunda Dargeçit JİTEM davası olarak bilinen davanın karar duruşmasında, mahkeme tüm sanıkların beraatına karar verdi.

Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada Mardin Jandarma Komando Tabur Komutanı Hurşit İmren’in de aralarında olduğu 18 sanık “taammüden öldürmek” suçundan yargılanıyordu.

Mahkeme beraat kararına gerekçe olarak “Sanıkların suçu işlediğine dair yeterli delil bulunmadığını” gösterdi.

Yakınlarını kaybedenler “kuyulardan çıkan kemikler, canlı tanıklar delil olarak kabul edilmedi” diyerek kararı eleştirdi.

O dönem çocuk yaşta olan Hazni Doğan, 14 yaşındaki ağabeyi Seyhan’la birlikte gözaltına alınmış, kendisi daha sonra serbest bırakılmıştı.

Mahkemenin beraat kararına ve sunduğu gerekçeye tepki gösteren Doğan, “Ben canlı tanığım…Biz 3 kişi kaybedilenlerle birlikte Dargeçit karakolunda gözaltına alındık. Bugün bizi götürseler orayı tespit edebiliriz. Zaten mahkemede de bunu söyledim ama yeterli görülmedi” diye konuştu.