Datça’nın feryadı: Bizi bırakmayın

Datça’nın feryadı: Bizi bırakmayın
Hükümetin kontrol altında yönündeki açıklamaları sürerken binlerce ağacı ve bölge halkını etkileyen yangınlar 9 gündür birçok noktada devam ediyor. Yapılan son açıklamaya göre, 6 ilde toplamda 13 yangın sürüyor. Şu...

Hükümetin kontrol altında yönündeki açıklamaları sürerken binlerce ağacı ve bölge halkını etkileyen yangınlar 9 gündür birçok noktada devam ediyor. Yapılan son açıklamaya göre, 6 ilde toplamda 13 yangın sürüyor. Şu ana kadar 44 ilde çıkan 191 yangın kontrol altına alındı. 28 Temmuz’dan beri süren yangınlarda Muğla’da 1, Antalya’da 7 olmak üzere toplamda 8 kişi hayatını kaybetti.
Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde statüsü mahalle olarak değiştirilmiş olan civar köyler büyük hasar görürken Muğla’daki orman, tarım ve turizm alanlarında yangınlar sürüyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yeterli veri alınmayan bölgeler haricinde dün sabah itibariyle 55 bin 11 hektar ormanlık alanın yandığını açıkladı.
Muğla ilindeki Marmaris, Milas, Köyceğiz, Kavaklıdere ve Seydikemer ilçelerinde farklı bölgelerde yangınlar sürüyor. Bodrum ve Menteşe ilçelerinde soğutma çalışmalarına devam edildiği açıklandı.
TERMİK SANTRALDEKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
Kemerköy Termik Santralı’na ulaşan yangının söndürüldüğü açıklandı. Ancak Associated Press ajansının haberine göre hem Kemerköy santrali hem de bölgedeki ikinci bir santral hala risk altında. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı yazılı açıklamada, “Tahliyenin ardından itfaiye acil müdahale ekipleri tarafından, durum tespiti için santral sahasında ilk incelemeler yapılmış ve santraldeki ana ünitelerde ciddi bir hasar meydana gelmediği anlaşılmıştır” dedi. Kemerköy’e giden yollar da kapatıldı, vatandaşların bölgeye girişine izin verilmiyor.